Fogyás és torna szülés után

 In Szülés és gyermekágy

Fogyás és torna szülés után

Nem kell mindent elhinni, amit a terhességről, szülésről vagy a szoptatásról mesélnek. Az anyukák legtöbb esetben úgyis ösztönösem megérzik, hogy mi a legjobb saját maguk és gyermekük számára. Sok városi legenda szól a szülés utáni pluszkilók eltüntetéséről és arról, hogyan nyerd vissza alakod terhesség után. Természetesen ezek közül többnek is valóságalapja, azonban érdemes mérlegelned, hogy mit szabad elhinned és mit nem.

Csinosan és fitten a terhesség után is

Azok az újdonsült anyukák, akik nem voltak aktívak terhesség előtt vagy alatt valószínűleg csak nagy nehézségek árán tudják majd bevonni az egyszerűbb tornát vagy intenzívebb testedzést a napi, illetve heti rutinba. Mert bármit is ígérnek a különböző csodadiéták és furcsa módszerek, mozgásra is szükséged van, hogy újra formában érezhesd magad.

Lehetséges az is, hogy tetszeni fog a tested szülés után. Minden amit a terhesség ideje alatt és után teszel, hatással van arra, hogyan látod és érzékeled a saját tested. Ha nem vagy megelégedve önmagaddal, akkor sincs veszve minden: egy kis testmozgás és egészséges diéta hamar formába hozhat.

Összegyűjtöttük számodra a legismertebb és legelterjedtebb mítoszokat és tévhiteket, amelyek befolyásolhatják a szülés utáni testmozgásról kialakított képedet.

1. mítosz: a pocak eltűnik a gyerek megszületése után

Egyes nőknél valóban hamar eltűnhet, de ők azok közé a szerencsések közé tartoznak, akiknek a genetikai tulajdonságaik fontos szerepet játszanak nem csupán a terhességük ideje alatt, de hónapokkal azután is. A legtöbb esetben (sajnos) tenned kell azért, hogy újra csinos legyél a szülés után.

2. mítosz: a has soha többé nem lesz sima

Idővel a puffadás csökken és a méhed visszanyeri a terhesség előtti alakját. Ami ezután marad az a terhesség alatt felhalmozódott pluszkilók eredménye. A petyhüdt és laza hasizmok ellenszere egy intenzív fitneszporgram, de természetesen csak miután készen állsz rá.

3. mítosz: nem mindenki nyerheti vissza terhesség előtti alakját

A terhesség nyomai részben megmaradnak a testeden, azonban sok munka és hatalmas akaraterő árán izmaid újra feszesek és formásak lehetnek. Vannak anyukák, akik kitartó tornával és egészséges életmóddal a szülés után ragyogóbbak és csinosabbak, mint előtte.

4. mítosz: a szoptató anyák nem végezhetnek testedzést

Ha az orvos nem tiltja meg valamilyen okból a testmozgást, nyugodtan végezhetsz mérsékelt edzéseket, természetesen a körültekintően. Minden edzés alkalmával hordj jó minőségű sportmelltartót, és figyelj oda testtartásodra is. A szoptató anyáknak fontos odafigyelniük a táplálkozásra, hiszen az elegendő mennyiségű kalória és folyadék elengedhetetlen a megfelelő tejtermeléshez. Ebben az időszakban kerülendő a diéta, illetve ajánlott a testedzés részleteit egyeztetni az orvossal is.

5. mítosz: az otthoni teendőid és a gyerek utáni rohangálás elegendő testmozgásnak számít

A házimunka és a gyerekek utáni rohanás nem fognak formába hozni, sem pedig megerősíteni a szívet és a tüdőt. A rendszeres edzés, beleértve a kardio-gyakorlatokat vagy az egyéb mozgásformákat mint a Pilates vagy a Callanetics segítenek, hogy az anyai kötelességeid mellett napról napra jobban érezd magad a bőrödben.

Amit ma megtehetsz…

Notórius halogató vagy és gyakran mondogatod, hogy majd holnap vagy jövő héten több időd lesz elkezdeni a dolgokat? Ha így áll a dolog, valószínűleg a szülés utáni tornával is így leszel. Pedig hidd el, nem létezik jobb alkalom, mint a jelen pillanat.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search