Hogyan kerüljük el a spontán vetélést?

 In Családtervezés és gyermekvállalás

Hogyan kerüljük el a spontán vetélést?

Renszeres vizsgálatok és kezelések

Ha a partnerek egyike vagy mindkettő kromoszómás problémákkal rendelkezik, vállalniuk kell ezt a kockázatot, mivelhogy nem léteznek ismert módszerek a genetikai rendellenességek korrigálására.

Ha a vetélést méh anatómiai problémája okozza, lehet korrigálni sebészeti beavatkozással. De azt is tudnod kell, hogy a méh anatómiai rendellenességének megállapítása nem biztosítja azt a tényt, hogy ez okozta a spontán vetélést. A méh fibroma vagy válaszfal eltávolítása nem garancia arra, hogy a következő fogamzás sikeres lesz, figyelembe véve, hogy lehet nem is ez váltotta ki a spontán vetélést.

A rendszeres vizsgálatok kötelezőek azoknak a nőknek az esetében, melyek cukor vagy pajzsmirigy betegségben szenvednek, annak érdekében, hogy elkerüljék a spontán vetéléstt. Azon nők esetében, melyek immunitás problémákkal szenvednek, bizonyos orvosságok segíthetnek a magzat normális fejlődésében. Egyes esetekben, bizonyos orvosságok, mint az aszpirin vagy heparin, megelőzhetik a spontán vetélést. Néha felírják a progeszteron használatát, annak érdekében, hogy növeljék ennek szintjét a vérben azon páciensek esetében, melyek már szenvedtek ismétlődő spontán vetélést, bár még nem hajtottak vérge nagyszabású tanulmányokat, melyek bizonyítják ennek használatát. Mégis, sok orvos úgy ítéli, hogy ez a gyógykezelés sikeres.

A progeszteront hüvelykúp, tabletta vagy gél formában lehet szedni.

Az ismétlődő spontán vetélések kezelésekor nagyon fontos megjegyezni a tényt, hogy, annak ellenére, hogy a nyilvánvaló problémák meg lettek oldva, felmerülhet egy újabb spontás vetélés kockázata. Ez viszont nem azt jelenti, hogy intézkedni kell annak érdekében, hogy korrigáljuk a spontán vetélés okozóival társult rendellenességeket, de egy kezelés sem biztosíthatja a sikeres terhességet.

Az ismétlődő spontán vetélések esetében is, nagy esély létezik egy életképes terhesség megjelenésére. A vizsgálatok a terhesség ideje alatt és akár előtte is, segíthetnek megtudni melyek a kockázati tényezők és a szakemberek segítségedre lehetnek bármilyen probléma esetében.

Röviden a spontán vetélésről

• a spontán vetélés az élettelen embrió spontán eltávolítását képviseli
• a sport, munka és a szexuális aktivitás önmagában nem okoz spontán vetélést, azokban az esetekben pedig, amikor kockázati tényezőket képvislenek, az orvos tanácsolja a nőknek, hogy tartózkodjanak ezektől a tevékenységektől
• a következők lehetnek a spontán vetélés okozói: rendellenességek, fertőzések, orvosságok, hormonális problémák, a méh strukturális rendellenességei és autoimmune betegségek
• egy elszigetelt spontás vetélés esetében, 90% esély van arra, hogy a jövendőbeli terhesség normális lesz
• az ismétlődő spontán vetélések kezelése ezeknek okozóitól függ

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search