Hajápolás a terhesség alatt: a zsíros haj

 In Terhesség és babavárás

Hajápolás a terhesség alatt: a zsíros haj

zsíros-hajVannak nők, akiknek a haja száraz marad a terhesség alatt. A hormonális változásoknak köszönhetően egyes nők fejbőre azonban jobban zsírosodik terhesség alatt.

Az a haj, amely eddig könnyen ápolható volt, a terhesség előrehaladtával vékonyabb szálú és zsírosabb lesz. Azok a nők, akik eddig csak kétnaponként mostak hajat, terhesség alatt kénytelek naponta samponnal fejet mosni.

A haj minősége és rugalmassága változást szenvedhet a terhesség alatt. A hormonális változások, amelyek a terhesség ideje alatt történnek, kiválthatják azt, hogy a hajgyökerek pihenő állapotban maradjanak – inkább így, minthogy hullni kezdjenek! Ez az oka a haj zsírosodásának a másállapot idején.

Azoknak a nőknek, akiknek sűrű, göndör, hullámos, és száraz hajuk van, inkább problémát jelenthet a hajtípusa, mint áldást. Egy dús haj mindig nehezebben kezelhető. De ha a hajvágás stílusát és a frizurát megváltoztatod, ez segíthet a problémában. A hajritkítás pl. segíthet a hajtömeg csökkentésében.

A szépségápoló termékek segítségével hamarabb megnövesztheted a hajad a terhesség periódusában. A termék, amelyet használnod kell, függ a haj szerkezetétől és a vágás stílusától. Egy sikerült vágás és egy hajfixáló ápoltabbá tesz egy hullámos hajat. A hajegyenesítő és ellenőrző termékek egy göndör hajat könnyebben kezelhetővé tesz.

Jegyezd meg!

Terhesség alatt azt a  hajápoló terméket használd, amely a legjobban megfelel a te hajtípusodnak, illetve a hajaddal felvetődött problémáknak. Egy hidratáló sampon és egy hajbalzsam használ a száraz hajnak. Zsíros hajra gélsampont használj, amely megtisztítja a fejbőrt, és megakadályozza a felesleges faggyú, korpa elterjedését.

Egyes nők nem szívesen használnak hajápoló termékeket és ezek kémiai változatait. Ebből az okból kifolyólag sok nő kerüli a terhesség alatti hajfestést, a dauerolást, illetve a hajegyenesítést is.

Nincsenek konkrét példák arra, hogy a hajápoló termékek károsak lennének. De mégis, ha fenntartásaid vannak ezekkel szemben, olvasd inkább el a használati utasításokat vagy használj természetes alapanyagú termékeket. Léteznek különböző szerves samponok, és más kémiai anyagok nélküli hajápoló termékek, amelyek nem károsítják sem a fejbőrt, sem a hajat.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search