Hajápolás terhesség alatt: a száraz haj

 In Terhesség és babavárás

Hajápolás terhesség alatt: a száraz haj

 

száraz haj

A terhesség megváltoztatja a tested különböző részeit, ez a hajadat is érinti. A kihívások és a végbement változások a terhesség ideje alatt minden nőnél különböző, tehát egyedi. Ezek közül a változások közül egyesek, mint pl. a hajnövekedés vagy a hajmegvastagodás előnyösek, mások viszont nem.

Ahogyan a terhesség előrehalad, úgy a hajkorona is változásokat szenved, ezért rendkívül fontos, hogy figyelmet szenteljünk a hajápolásra.

Sok esetben a hajváltozások a hormonszint terhesség alatti változásával vannak kapcsolatban, konkrétan az ösztrogén- és a progeszteron-szinttel.

Bár minden nő a terhesség alatt hormonális változásokon megy keresztül, ez a reakció többek között genetikai tényezőktől is függ.

A jó minőségű hajvastagság és a csillogó hajfény az, amellyel sok nő rendelkezik, de mégis némely terhes nő számára ez nem a legvonzóbb. A hajváltozás minden nőnél más és más, ugyanúgy, mint ahogy a terhesség is. Előfordulhat, hogy az első terhességednél gyönyörű hajad lehet, míg a többinél már változik a haj minősége, és töredezetté, szárazzá válik.

Terhesség alatt a nők haja gyakran a megszokottnál szárazabb lesz, ha ezt észreveszed, sürgősen és gyakran használj kondícionálót és hajpakolást.

Számos módszer létezik, amely segítségével megakadálozhatod hogy töredezett, törékeny és száraz legyen a hajad. A hajápolás terhesség alatt kicsivel több odafigyelést igényel a részedről:

Ne viseld többet lófarokba a hajad
Legtöbbször az anyák otthon így hordják a hajukat, mert kényelmesebb, nem zavarja őket a munkában, vagy épp nincs idejük rendbe tartani. A hajfogó gumik is törik, az összeszorított hajat, ezért ha száraz a hajad, ez nem a legszerencsésebb választás, tehát ne hordd hátrakötve a hajad.

Vágd sűrűn a végeit
Mikor a végei szárazak és törékenyek, gyorsabban töredeznek tovább. A hajvégek vágása ezt megakadályozhatja. Hogy a töredezett hajat elkerüljük, a hajritkítás még egy kiváló módszer arra, hogy a törékeny hajszálak ne legyenek szembetűnőek, ez érezhetően jótékony hatással van a száraz haj kinézetére.

Hajmosás és formázás

Ha a hajad a terhességi periódusban szárazabb lett, nem kellene túl gyakran samponnal mosnod. A hajrögzítő termékek és a balzsamok, kellemes kinézetet kölcsönöznek a száraz hajnak is. Szentelj az eddigieknél nagyobb figyelmet a hajadnak, és jól meggondoltan tedd ki sűrűn hőforrásoknak. Mielőtt a hajszárítót használnád, várd meg, amíg magától majdnem teljesen megszárad a hajad, hogy elkerüld az erősebb kiszáradást.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search