Sport a terhesség ideje alatt

 In Terhesség és babavárás

Sport a terhesség ideje alatt

 

kismama torna
A sport nagyon fontos az állapotos nőnek, annak érdekében, hogy egészségesnek őrízze meg testét a terhesség három trimesztere alatt. Érthető, hogy különbséget kell tenni aközött, hogy óvintézkedéseket teszel magad, illetve a gyerek érdekében és a lustaság között.

A sport hozzájárulhat a szülési fájdalmak csökkentéséhez. Tanulmányok is bebizonyították, hogy egy nő, aki végzett fizikai gyakorlatokat, nem érez akut fájdalmat szülés közben. Ráadásul, a sport gyorsítja a szülést követő felépülést. Ez nem csak az anyára van jótékony hatással, hanem a gyerekre is.

A terhesség ideje alatti sport előnyei

Ha helyesen vannak elvégezve, a fizikai gyakorlatok és az aktív életmód a terhesség alatt egy sor előnyt kínálnak úgy az anyának, mint a gyereknek. Nem csak a szülési fájdalmak csökkennek, hanem a szülést követő feléplülés is gyorsul. A sport erősíti a hátizmokat, csökkenti a zsírraktárokat, és segít, hogy gyorsabban visszanyerd energiádat, mely alapvető annak érdekében, hogy ápolni tudd babádat.

Ajánlott gyakorlatok a terhesség ideje alatt

Az orvosi beleegyezéssel végzett gyakorlatokat terhesség ideje alatt sűrűn kell ismételni, kerülve a túlterhelést. Minden típusú gyakorlat különböző, és hatékonysága is személytől függően különbözik.

Íme, egy rövid lista a terhesség ideje alatt ajánlott sporttevékenységekről:
• séta
• úszás
• fekvés
• jóga
• tánc
• szobakerékpározás.

A fent említettek közül a séta a leghatékonyabb gyakorlat. Mégis, ha sokat mozogsz a szabadban és a séták időtartama növekszik, elegendő vizet kell fogyasztanod, hogy hidratálódj.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search