Hajápolás a terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

Hajápolás a terhesség alatt

Nem jelenthetjük ki biztosan, hogy a hajfestéshez, tartós hullámhoz vagy úgy általában a fodrásznál használt kémiai anyagokat tartalmazó termékek között nincsenek olyanok, amik ártalmasak lennének a babának.

A legtöbb kismamának, hogy minden kockázatot kizárjon, várnia kell, hogy elteljen a terhesség első három hónapja.

 

A terhesség alatti hajfestésről

 

Ha a terhességed alatt két-három alkalommal befested a hajad, valószínűleg semmi baja nem esik a babának emiatt. Emellett ha mértékkel viszed fel a festéket a hajra, szervezetednek kevesebb kémiai anyagot kell elnyelnie.

Ha magad viszed fel a festéket, mindig kövesd a használati utasítást és lehetőleg az előírt legrövidebb ideig hagyd hatni a festéket. Használj mindig kesztyűt és válassz szellős helyet a hajfestésre, hogy minél kevesebbet lélegezz be káros anyagokból.

Ha hajfestés helyett melírozod, vagy a kíméletes színezés mellett döntesz, kevesebb kémiai anyaggal kerülsz kapcsolatba.

A növényi, úgynevezett bio-hajfestékek tökéletesen megfelelnek ebben az időszakban. Azért mindig olvasd el a festék címkéjét! Jó választás lehet egy kismama számára a henna növényi hajfesték. Ez egy féltartós festék, ami több színben is kapható.

 

hajápolás terhesség alatt
Veszélyesek a hajápoló szerek a terhesség alatt?

 

Tartós hullám a terhesség alatt

Nem sokat tudunk arról, hogy milyen hatással vannak a babára a tartós hullám valamint a hajfixálás során használt termékek és azok a kémiai anyagok, amiket tartalmaznak.

Egy felmérés szerint, ha a kismama tartóshullámhoz szükséges szereket használ, nő az esélye, hogy a baba a normálisnál kisebb súllyal szülessen vagy akár koraszülött legyen. A kutatások semmilyen örökletes betegséget nem véltek felfedezni ezeknél a babáknál.

Nagyon fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, miközben babád érkezését várod. Ezért, mielőtt fodrászhoz mész, gondold végig, hogy boldoggá tesz-e az a frizura, amit csinálni fognak neked, vagy csupán aggodalmat okoz.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search