Görög Zita gyógyfüvekkel gyógyítja gyermekeit

 In Házipatika és természetgyógyászat

Nem részesíti előnyben a gyógyszereket Görög Zita. A természetes gyógymódok, a megelőzés, és a gyógynövények híve a kétgyermekes anyuka.

Amikor először elkezdtem gyógynövényeket használni, akkor két hétig mindig rá voltam kattanva egy-egy növényre. Most a levendula az első számú kedvenc, legutóbb már a vécépapír kiválasztásánál is fontos szempont volt, a mintája és az illata is levendulás volt” – mondta a korábban topmodellként dolgozó Görög Zita a Budapest szívében található Levendulárium megnyitóján.

Levendulaszörpök, a lila gyógynövény felhasználásával készített párnák, csokoládék és lekvárok között a kétgyermekes anyuka is jól érezte magát, ő maga is használja konyhájában a levendulát.

“Nagy muffinsütő vagyok”

Amellett, hogy mind a bőrre mind a lélekre nyugtatólag hat a levendula, én mostanában muffinba szoktam tenni szárított levendula levelet. Nagy muffinsütő hírében állok. Ez a süti pillanatok alatt elkészül, ráadásul reggelire és uzsonnára is jó választás a gyerekeknek. A levendula felhasználási területei szinte végtelenek, nincs olyan dolog amihez ne lehetne felhasználni, a hatásos levendulás krémeken át, az ízletes falatokig, de bevallom volt olyan alkalom, hogy a nyikorgó ajtót kentem be levendulaolajjal.

Görög Zita levendula
Görög Zita az első számú kedvence: a levendula

 

A fűszernövények szerelmese

A híres anyuka szívesen használ fűszernövényeket, mivel elkötelezetten hisz abban, mindegyiknek jótékony hatása van. Különösen a rozmazirgot, az oregánót, a fokhagymát és a kakukkfüvet részesíti előnyben.

A gyermekeim miatt kezdtem használni gyógynövényeket. Ahogy jön az ősz, elkezdődik nálunk a kakukkfüves fürdő szezonja, a felszabaduló illóolajok ugyanis a felső légutakat tisztítják. Az elmúlt 4-5 évben így nem is voltak takonypócok a gyerekek. Ha betegek, akkor tényleg betegek, de sokkal ritkábban szedik össze a fertőzést, illetve hamarabb is gyógyulnak meg. De elég vicces, hogy abban az időszakban kakukkfüves teát iszunk, abban fürdenek a gyerekek, és még a rántotthúsra is azt teszünk. Így van, hogy a lakásban minden kaukkfű illatú.

De nem csak a főzésben, a szépségápolásban is hasznára válik az évek alatt összecsipegetett tudása.

A szemem alatti ráncok ellen például orbáncfű olajat használok, a narancsbőrrel szemben pedig almaecettel veszem fel a harcot.

A kétgyermekes anyuka szerint nagyon sajnálatos, hogy az emberek nem ismerik már a népi gyógymódokat és praktikákat, mivel régen ezekkel a módszerekkel őrizték meg egészségüket az emberek.

Görög Zita
Görög Zita

 


kukk

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search