Fókuszban a nyers virágpor

 In Házipatika és természetgyógyászat

Kutatók megállapították, hogy csak nyers virágport és vizet fogyasztva, az élő szervezet, így az ember is képes lehet túlélni hónapokon keresztül. A virágpor mindezt azzal valósítja meg, hogy tartalmazza mind a 22 aminosavat (fehérjék), amiből sejtjeink felépülnek, továbbá tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel.

Jelentős a különbség a Magyarországon mindeddig már ismert szárított virágpor, illetve a nemrég megjelent nyers virágpor között. A nyers virágport eddig a méhészek nem hozták kereskedelmi forgalomba, mivel mélyhűtőben kell tárolni, így sokkal több vele a gond.

 

Mire jó a nyers virágpor?

A nyers virágport rengeteg betegség megelőzésére vagy kezelésére, de főként egészség védelemre fogyasztják számos országban. A nyers virágport a természegyógyászok szerte a világon ajánlják pácienseiknek. A virágpor a kiegészítő terápia részeként vagy akár mint a kezelés fontos szereplője alkalmazható.

A virágporok közzül a vegyes virágot (számos mezei virág), a hárs, a fűz és a galagonya virágporát gyűjtik a méhészek. Ezek a virágporok alkalmasak leginkább emberi fogyasztásra.

Aki még nem fogyasztott nyers virágport, annak érdemes a vegyesvirággal kezdeni. A vegyes virágpor immunrendszer erősítésre, tápanyaghiányos gyermekeknek, vércukorszint csökkentésre, szervezet erősítésre, stressz ellen, a haj állapotának javítására, krónikus betegségekre ajánlható. A vegyesvirágport érdemes fogyasztani étvágy csökkentésre a fógyókúra során.

A hárs virágpor kiváló idegrendszerrel kapcsolatos problémák kezelésére. A hárs virágport lehet fogyasztani légzőszervi panaszoknál, allegiánál (akár pollen allergiánál is), a máj és az epe betegségei esetén, továbbá túlhajszolt életmód során a stressz csökkentésére.

A fűz kiváló immunerősítő és szervezet regeneráló hatású. Ajánlható a fogyasztása idős korban, a hormonok kiegyensúlyozásához, emésztési és bél problémákra, vércukorszint csökkentésre, általános szervezet erősítésre. A fűz a legjobb minőségű virágporok közzé tartozik.

A galagonya virágporát főként a szív és érrendszeri bajokra ajánlják, magas és alacsony vérnyomásra. A galagonya virágpora nem ízletes, viszont annál hatásosabb a szív bajaira.

 

virágpor
Virágpor

 

Hogyan fogyasszuk?

Mivel a nyers virágpor rendkívül sűrű és koncentrált étel, akár 1 evőkanálnyi nyers virágpor képes lehet 24 órára teljesen megszüntetni az éhségérzetet, miközben nem vagyunk fáradtak, erőtlenek. Ezzel pedig a virágpor, jelentős szerepet játszhat például a fogyni kívánók életében.

Egy evőkanálnyi virágport fogyasszunk el naponta 2-3 adagokra szétbontva. A nyers virágpornak finom, lágy, omlós és édes íze van. A gyermekek is kedvelik emiatt. Egy lendületes naphoz, a nyers virágporból készíthetünk például reggelire turmixokat, de keverhetjük mézbe is.

Érdemes az első virágpor fogyasztásunkat néhány szemmel kezdeni, hogy az esetleges nem ismert allergiát teszteljük. Amennyiben 1 óra után nem tapasztalunk semmilyen allergiás tünetet, nyugodtan fogyaszthatjuk.

 


 

Kitől érdemes nyers virágport vásárolni?

www.nyersviragpor.hu

Telefon: +36 70 / 7733 059

E-mail cím: info@nyersviragpor.hu

mehpempo_hu
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search