Fogak kinövése – indok a baba alvásproblémáira?

 In Csecsemők és újszülöttek

baba fogaAzok a babák, akik fájdalmas fogkinövési folyamaton esnek át, rosszkedvűek, étvágytalanok, sírósak és ínyüket csikorgatják.

De véletlen egybeesés is lehet, hogy pont akkor van alvászavara, amikor a tejfogai kezdenek kinőni.

6 és 10 hónap között, amikor a gyermekek többségénél elérkezik az idő az első fogak megjelenésére, a babák hatalmas lépést tesznek előre a fizikai és pszichikai fejlődésben.

Ahogy új képességeket tanulnak meg, mint átfordulás egyik oldalról a másikra, ülés, mászás, a babák el vannak ragadtatva ezektől a dolgoktól, és nehéz nekik szünetet tartani gyakorlásukban, ami elég lenne ahhoz, hogy jól tudjanak pihenni éjjel.

Ha kisbabád sokszor felébred éjszaka, vagy nehezen alszik el, de nem úgy tűnik, hogy fájdalmai lennének, maradj meg minél határozottabban a rendszeres alvás rutinja mellett. Ha megváltoztatod a szabályokat, még ha csak kis időre is, nehéz lesz visszaállnia a megszokott rutinhoz.

Ha fáj az ínye, akkor lecsillapíthatod, egy ujjal finoman masszírozva vagy adva neki valami hideget rágni, mint egy részlegesen megfagyasztott ruhadarab vagy rágógyűrű, ami hűtőben volt tartva.

Ha a dolgok rosszabbodnak, adj neki megfelelő adagú, gyermekeknek készült paracetamol tartalmú gyógyszert. Ez hatékony nyugtató, és jobban is érezheti magát tőle.

Mindemellett, ha a gyermeknek láza van vagy egyéb betegség jelei mutatkoznak, beszélj az orvossal! Lehetséges, hogy beteg a gyerek és nem csak fogfájása van.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search