A kiságy jellemzői

 In Csecsemők és újszülöttek

gyerek kiságy
Cikkünkből megtudhatod, melyek egy kiságy legfontosabb tulajdonságai, illetve ezek előnyei és hátrányai. Íme, hogyan választhatod ki a gyereknek megfelelő babaágyat:

A kiságy anyaga

Manapság számos kiságy típus közül választhatsz. A babaágy vásárlása során törekedj arra, hogy olyat vásárolj amely minőségi anyagokból készült. Egy jól megválasztott kiságy évekig lesz használva.

A fából készített babaágyak többnyire színesek vagy festettek, keményfából készülnek, mint a juhar, bükk vagy tölgyfa. A kiságy általános stabilitására hatással lehet a selejtes minőségű fa használata a gyártási folyamat során. Ez a hibás ragasztóanyagnak is köszönhető, mely használata által az ágy gyenge lesz és mozog ismételt használat során.

A kiságy készülhet akár fémből is. A vasból készült babaágy szép és esztétikus, de ha szándékodban áll évekig megtartani, nem biztos, hogy a jövőben is kedvelni fogod ezt a stílust.

Manapság népszerűek az összecsukható és hordozható modellek is. Az utazó kiságyak általában egy könnyű fém szerezetre erősített orkán és háló anyagok kombinációjából készülnek, ideálisak a több napos hétvégi utazásokhoz és nyaralásokhoz.


Rácsos kiságy

A babaágyak rögzített rácsokkal rendelkeznek, egy vagy mindkét oldalon. Ezek magassága általában állítható. Egyes modellek úgy vannak tervezve, hogy lehetővé teszik leengedésüket a kiságy mindkét oldalán. A babaszobában való elhelyezés függvényében ez nagyon hasznos lehet, például ha valamelyik fal mellé szeretnéd helyezni.

A leereszthető rácsoknak több típusa létezik, van olyan, amelyet a térded segítségével engedhetsz lejebb, másokat komolyabb zárszerkezet véd. Ez fontos a baba biztonsága szempontjából is.

Ideális esetben képesnek kell lenned könnyűszerrel lenyitni és felcsukni a babaágy rácsait. Jegyezd meg, hogy legtöbbször a csecsemő karjaidban lesz, amikor szabályozni próbálod a magasságot. Amikor az üzletben kipróbálsz egy modellt, tedd úgy, hogy a csecsemőt a karjaidba képzeled. Ezáltal képet kapsz arról milyen lesz, amikor gyermekedet kell lefektesd a babaágyba.

A kiságy biztonsága a legfontosabb szempont. Bizonyosodj meg arról, hogy a rácsok megfelelő zárszerkezettel rendelkeznek, a véletlenszerű kiesés elkerülése érdekében. Figyelembe kellene venned ennek nyitási és záródási módját is, hiszen közben nem szeretnéd felkölteni alvó gyermekedet.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search