Étrendváltoztatás a család egészségéért

 In Táplálkozás és diéta


család egészséges reggeli10 egyszerű módszer az egész család számára az egészséges életmód érdekében

A legjobb megoldás a szülők számára, ha példát mutatnak egészséges életet élve, hogy a gyerekek a legjobb táplálkozási szokásokat sajátítsák el. Csak egy vagy két kisebb pozitív változtatás a következő listából hosszútávú eredményeket hozhat:

1. A család étkezési programja: Bár a rendszertelen étkezés kihívást jelenthet, ne add fel a közös vacsora ötletét a családban! Iktassátok ki a rendszertelen evést és a véletlenszerű rágcsálnivalókat! Ehelyett hozzatok létre egy rendszeres reggelit, ebédet, vacsorát, és az iskola utáni kóstolgatásokat!

2. Bőséges választék reggelire: Válassz különféle gabonapelyheket reggelire cukor nélkül, sovány tejjel és gyümölccsel. Ellenőrizd az információkat a dobozon, és kerüld el az olyan rostokat, amelyek tartalmaznak cukrot. A zabkeksz, mazsola, sovány müzli, mazsola, kukoricapehely és grillezett kukorica jó választás reggelire. Ha a gyerek megszokta a cukros gabonát, fokozatosan keverd őket össze az egészséges gabonával, az édes gabona arányának csökkentésével.

3. Ne próbáld meg korlátozni a gyorséttermeket és az alacsony tápértékű ételeket: vedd úgy, mint olyan élelmiszereket, amelyeket élvezel néha, de nem helyettesíti a rendszeres étkezéseket és kóstolgatásokat. Ha meg szeretnétek tartani a sütiket a házban, korlátozd a választások számát, és próbáljatok egyszerhasználatos dobozokat vásárolni, így kisebb lesz a kísértés. Válasszatok egészségesebb termékeket a család számára lehetőség szerint – nem valószínű, hogy egy gyermek, aki kapott egy alacsony zsírtartalmú, fagyasztott joghurtot zsíradék nélkül, hiányolni fogja a zsírokkal teli fagylaltot.

4. Csökkentsétek a tevékenységek számát, amelyek elterelik a gyerekek figyelmét evés közben: kapcsold ki a tévét! Ne engedd, hogy egyen a gyermek, amíg játszik a számítógépen vagy a videojátékokkal.

5. Csökkentsd minimálisra az édes, szénsavas italok és gyümölcslevek fogyasztását: a nem alkoholtartalmú italok kalóriáinak nincs tápértéke, és nem űzik el az éhséget! Miközben egy alma vagy egy szőlőfürt csökkenti az éhséget, az almalé vagy szőlőlé nem.

6. Ésszerű adagokat tálalj: ha még éhesek, repetázhatnak. Ha hibásan értékelsz, és túl sokat szolgálsz fel, tartsd meg a maradék többletet. Ne ösztönözd a gyermeked, hogy azért egyen, hogy ne romoljon meg az étel!

7. Ne használd az élelmiszert jutalomként, akár egy másik étel elfogyasztásáért: ha a gyermek szomorú, a lelkét ápold, ne az étvágyát!

8. Ne vásárolj olyan játékokat, amelyek dicsőítik az egészségtelen élelmiszereket.

9. Főzzetek együtt újfajta ételeket: bátorítsd a gyermeked, hogy segítsen az ételek elkészítésében. És ne gondold, hogy ha a gyermekednek nem tetszett első alkalommal, nem fogja többet csinálni. Próbáljátok ki másnap is!

10. Ellenőrizd a gyermekednek felszolgált ebédet az iskolában!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search