Eredeti ötletek a gyermek születésnapjára

 In Ünnepek és szokások

születésnapEgy szülinapi zsúr és egy születésnapi torta rendkívüli dolog egy kisgyerek számára az évforduló ünneplése alkalmával. De létezik sok más út is ahhoz, hogy egy kis varázslatot vigyél a gyermek születésnapjának megünneplésébe. 

 Feldíszített padló
Gyermeked a 4. évet fogja betölteni vagy többet? Akkor töltsd meg a szobáját léggömbökkel, miközben ő alszik, a születésnapja előtti éjszakán!

 Napló
Küldj egy beszámolót a közeli családtagoknak arról, hogy hogyan fejlődött a gyermeked az elmúlt év alatt. Rakj bele egy jelenlegi képet róla, és hagyd, hogy az ünnepelt díszítse ki színes képekkel!

• Családi emlékek
Keress meg a ház padlásának rejtekeiben egy olyan játékot, ami számodra fontos volt gyermekkorodban. Egy darabka a te múltadból kellemes és emlékezetes ajándék.

 Egyenlő elosztás
Támogasd az ajándékozás fogalmát egész évben. Különböző helyi jótékonykodási akciókhoz kapcsolódva, te és gyermeked segíthettek abban, hogy születésnapi zsúrt rendezzetek valakinek, aki rosszabb helyzetben van.

 A jegy birtokosa
Kényeztesd el gyermeked a születésnapja alkalmából, és ajándékozd meg három ingyenes „igen”-nel!

 A kert dísze
Ültess el egy fát vagy virágokat, ami minden évben mindig ugyanakkor, körülbelül a gyermeked születésnapja idején virágzik, és biztosítsd be magad, hogy minden évben csinálsz képet itt!

 20 kérdés
Hároméves korától, minden évben kérdezd meg meg a gyermeked arról, hogy mi a kedvenc színe, fagylaltja, rajzfilmje és mi a kedvenc tevékenysége. Ismételd meg ezeket a kérdéseket minden évben a születésnapján, és írd le egy füzetbe vagy rögzítsd videón.

• Mondj egy mesét!
Születésnapjához közeledve, add elő neki a születése meséjét. Énekeld el a „Boldog születésnapot!” című dalt, és egyetek egy bonbont, hogy megpecsételjétek a különleges pillanatot.

 Üdvözlőkártya helyett
Hagyományos üdvözlőlap helyett vegyél neki egy meséskönyvet, amelybe saját kezeddel írsz egy üzenetet neki. A gyermekednek lesz egy gyűjteménye, amelyek emlékeztetni fogják a múltbeli ünneplésekre.

 Keresd a szórakozást!
Változtasd át az ajándékozást játékká! Adj útmutatást neki, hogy megtalálja a házban és a kertben elrejtett ajándékokat!

• A nagy nap – visszaszámlálás
Csináld úgy, hogy a várakozás a nagy napig is ugyanolyan fontos legyen, mint maga a születésnap. Akassz ki egy borítékgyűjteményt, mindegyikben legyen minden napra egy kis meglepetés, így haladva a nagy finálé felé.

• Torta egész nap
Csinálj minden étkezésből ünnepet. Tegyél gyertyát a reggeli palacsintájára, a szendvicsére tízóraikorkor, ugyanúgy mint este a vacsora utáni hagyományos süteményre.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search