Homeopátia gyerekeknek

 In Házipatika és természetgyógyászat

Homeopátia gyerekeknek

A homeopátia gyerekek esetében is alkalmazható alternatív kezelési módszer, mivel biztonságosan és természetes úton erősíti szervezetükvédekező rendszerét.

A homeopátiás gyógyászat a babák számára is ideális, mivel gyengéd és mégis hatékony kezelést biztosít. A babák és kisgyerekek immunrendszere megerősödik, aminek következtében egész gyermekkorukban ellenállóbbak lesznek a betegségekkel szemben.

Napjainkban egyre több szülő keres alternatívát a vényköteles gyógyszerekre, mint például az antibiotikumok, a szteroid krémek, az inhalátorok stb., mivel újra és újra felírják ezen készítményeket az orvosok, és a szülők nem akarják, hogy a gyerek gyógyszerfüggővé váljon. Egyes válemények szerint a kémiai úton előállított gyógyszerek nem biztosítanak hosszú távú védelmet a betegségekkel szemben, és számtalan mellékhatásuk is van.

 

A homeopátia (régies elnevezéssel: hasonszenvi gyógymód) olyan alternatív gyógymód, amelynek lényege “a hasonló hasonlót gyógyít” elv (“similia similibus curantur”). Vagyis e módszer követői olyan rendkívül alacsony hatóanyag-koncentrációjú szert rendelnek a betegnek, amely hígítatlanul a fennálló betegséghez hasonló tüneteket idézne elő egy egészséges emberen. A gyógymód elméletét és gyakorlatát Samuel Hahnemann német orvos és kémikus dolgozta ki a 18. század végén – 19. század elején. A homeopaták szereikkel kíméletesen, mellékhatások nélkül, a szervezet áthangolásával, harmonizálásával próbálják leküzdeni a betegségeket.

(forrás: Homeopátia – wikipédia)

 

Mivel a homeopátia segít a babáknak és kisgyerekeknek megerősíti az immunrendszerét – és ezáltal segít felvenni a harcot a betegségekkel szemben –, egy gyengéd és hatékony alternatívát jelent egyes betegségek kezelésre. A homeopátiás kezelés az immunrendszer erősítése mellett helyreállítja az egyensúlyt fizikai, mentális és érzelmi szinten is. A babák és gyermekek jól reagálnak a homeopátiás kezelésre, ha betartjuk az előírt adagot.

Akár az újszülöttek számára is előnyös lehet a homeopátiás kezelés. A homeopátiás szerekből olyan kis adagra van szüksége egy újszülöttek, hogy az gond nélkül beadható. Ez a szer általában tejcukorral, porcukorral vagy vízzel készül, így a szülők könnyen tudják adagolni a készítményt babájuknak.

A homeopátia a gyerekek számára biztonságos, és a szokásos gyerekkori panaszok mellett – mint a visszatérő fülgyulladás, köhögés, megfázás, fogzás – olyan gyermekbetegségek nyomasztó tüneteit is enyhíti, mint a bárányhimlő vagy a kanyaró.

A homeopátiás kezelés segíthet az olyan komoly betegségek esetén is, mint az ekcéma és az asztma, ugyanakkor olyan viselkedési problémák esetén is hatásos, mint a félénkség, a szorongás és a figyelemzavar.

A gyermekbetegségek legismertebb gyógyszere a Chamomilla. Emellett széles körben elterjedt homeopátiás gyógyszerkészítmény az Oscillococcinum, amely megfázásra, az influenza megelőzésére és a betegség minden szakaszának gyógyítására alkalmas, illetve az Arnica montana, amelyet különféle sérülések, véraláfutások, kék foltok és bizonyos náthás megbetegedések kezdetén alkalmazhatnak sikerrel a szülők.

A homeopátia a következő betegségekben segíthet: figyelemhiányos hiperaktív betegség (ADHD), viselkedési zavarok, hiperaktivitás, éjszakai rettegés, szorongás, félelem, félénkség, kólika, asztma, ekcéma, allergia, lassú testi és/vagy érzelmi fejlődés, ágybavizelés, székrekedés, köhögés, fülfájás, pelenkakiütés, ismétlődő és elhúzódó fertőzések, lassú felépülés heveny betegségek után, alvási zavarok, koszmó stb.

Az alternatív módszerek sok esetben megfelelő kezelést biztosítanak a visszatérő betegségek esetén is, és immunrendszerük is erősödik a kezelés hatására!

homeopátia gyerekeknek

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search