Bőrünk állapota szülés után

 In Egészség és életmód

Bőrünk állapota szülés után

Egy kis odafigyeléssel és megfelelő ápolással ezek a bőrproblémák könnyen orvosolhatóak, mások pedig a terhesség utáni időszakban maguktól is elhalványodnak.

 

Barna foltok a bőrön

Visszahúzódnak-e a barna foltok szülés után?

A arcbőr pigementváltozásai, amit chloasmának nevezünk (terhességi májfolt), és a fekete csík a hasunkon (linea nigra), lassan eltűnnek, rögtön a szülés utáni év folyamán. Ez azért történik, mert a szervezet nem termel több olyan hormont, amely ezeket a változásokat idézi elő. Vannak viszont olyan esetek, amikor a barna foltok nem tűnnek el teljesen. Ugyanakkor, ha hajlamosak vagyunk az ilyen barna foltokra, és újra elkezdjük a fogamzásgátlót szedni, akkor a foltok úgyszintén megjelenhetnek.

Hogyan tudjuk csökkenteni a barna foltokat?

A legjobb dolog amit tehetünk, hogy az ilyen foltokat ne fokozzuk, azaz ne menjünk napozni, vagy ne hagyjuk, hogy a foltos bőrfelületek napot érjenek, mert a foltok még sötétebbek lesznek. Ha mégsem tudjuk a napot elkerülni, vegyünk kalapot, és használjunk napkrémet. Ha a fogamzásgátló tabletták miatt színeződött el a bőrünk, akkor kérjük meg az orvost, hogy írjon fel egy másfajta fogamzásgatló módszert. Ha továbbra is beveszünk kisebb mennyiségű tablettákat, lehet, hogy nem oldódik meg a probléma. Ha a foltok nem enyhülnek úgy egy év alatt, amennyire szerettük volna, menjünk egy el bőrgyógyászhoz! Õ felírhat nekünk egy megfelelő krémes kezelést.

 

bőrápolás szülés után

 

Terhességi csíkok és a bőr szerkezeténk megváltozása

A bőrhasadások eltüntetése

A bőrhasadások sajnos nem tűnnek el, viszont ahogyan az idő telik, egyre kevésbé láthatóbbak lesznek, ahogyan a vöröses-barnás színei visszahúzódnak. Ha zavaróak számunkra, akkor az A-vitaminos krémek segítenek, a Retin-A (tretinoin), vagy a lézeres kezelések. Ne feledjük el, hogy szóljunk az orvosnak, hogy szoptatunk, ugyanis nagyon sok gyógyszer hatással lehet erre. Súlyosabb esetekben műtétre is sor kerülhet.

A bőr szerkezetének változása szülés után

Az idegesség, a hormonális változások, a fáradtság miatt, ami a terhesség alatt jelentkezik, bőrünk sok megpróbáltatáson megy keresztül. Egyes nők, akiknek teljesen tiszta bőrük volt terhesség előtt, több gondjuk lesz azzal terhesség után, és ez fordítva is megtörténhet.

Más nőknek viszont jobban száradhat a bőrük. Vigyázzunk az erős kozmetikai szerekre, ugyanis ezek árthatnak a bőrnek. A száraz bőr a hipotiroidizmus (nem működő pajzsmirigy) jele is lehet. Az orvos egy vérvizsgálat alapján meg tudja ezt állapítani. Más tünetek lehetnek a túlzott fáradtság, a magyarázat nélküli testsúly növekedése, állandó fázás.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search