Bioélelmiszerek kisbabáknak

 In Táplálkozás és diéta

 bio zöldségA baba étrendje létfontosságú tápanyagokat kell biztosítson a baba növekedéséhez és fejlődéséhez. Lásd az alábbiakban, hogyan kell a baba étrendjébe a bio ételeket beiktatnod.

Amikor eljön a hozzátáplálás ideje, akkor az anyetj vagy tápszer melett a gabonák, gyümölcsök és zöldségek is részesei lesznek a baba étrendjének. A változatosság állandóan bővül, a babaételeket készítő cégek lassan elkezdtek bio ételeket is hozzáadni kínálatukhoz. 

A kisbaba egészsége

Sok szülő szeretné megóvni a gyerekét az élelmiszerekben található növényvédő szerektől és a mesterséges tartósítószerektől. Azt szeretnék, ha a babájuk egészséges lenne, szervezetébe nem kerülnének növényvédő szerek, és eltökéltek abban, hogy a legjobbat nyújtsák gyermeküknek. A baba táplálása során ezt figyelembe kell venni.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a növényvédő szerek a gyerekek szervezetében is jelen vannak, de azonnal csökken a mennyiségük, ha a áttérnek a bio élelmiszerek fogyasztására.

A hosszú távú jótékony hatások nem ismertek, de az egészségre gyakorolt azonnali hatásaik elég nagyok ahhoz, hogy a szülők bio élelmiszereket adjanak a gyerekeknek a kezdetektől.

Mivel kezd a bio-hozzátáplálást?

Legtöbb szülő, amikor elérkezik az idő rizzsel kezdi a baba táplálását. Ha olyan élelmiszert szeretnél adni kisbabádnak, amely nem tartalmaz növényvédő szereket, választhatod a bio rizst.

Ha szereted a kalandot, kipróbálhatod azt is, hogy te készíts a babának bioélelmiszert rizsből úgy, hogy megfelelő minőségű rizset választasz, az útmutató szerint készíted el és anyatejjel kevered össze, amíg megfelelő állagú lesz. Le is fagyaszthatsz kis adagokat az ételből, például jégkockatartóban vagy kis tasakokban, hogy egy későbbi időpontban add oda neki.

Bio zöldségek és bio gyümölcsök

Miután a kisbabád megtanult enni és megtanulta lenyelni a neki elkészített gabonákat, eljön az ideje annak, hogy rátérj a kis üvegekben tárolt bébiételek használatára. A bioélelmiszerek széles köréből válogathatsz. Befőttesüvegekben is forgalmaznak bioélelmiszereket, különböző korosztályoknak.

Kisbabád kezdheti bio zöldborsó fogyasztásával, bio sárgarépával vagy édeskrumplival a zöldségek közül, vagy bio banánnal és almával a gyümölcsök közül. A bio zöldségeknek és gyümölcsöknek ugyanolyan ízük van, mint azoknak, amelyek nem bio gazdálkodásból származnak, és egyben a babádnak egy egészségesebb alternatívát kínálnak azokból az ételekből, amelyeket már amúgy is elkezdett fogyasztani.

Ahogyan kisbabád nő, és az ételei változnak, egyre több bioélelmiszert fogyaszthat. Amikor a babád elkezd főtt ételt fogyasztani, saját ételeitekhez is választhatsz bio zöldségeket és gyümölcsöket.

A bioélelmiszer sok család számára „újdonság”. Habár gyakran valamivel drágábbak, mint a nem bio élelmiszerek. A tény, hogy most már a szupermarketek polcain is vannak biotermékek, nemcsak örvendetes, hanem kényelmes is.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search