Befesthetem-e a hajam a terhesség alatt?

 In Terhesség és babavárás

hajfestés terhesség alatt

Befesthetem-e a hajam a terhesség alatt?

Néhány tanulmány azt sugallja, hogy nem volt olyan eset, amelyben a hajfesték problémát okozott vonlna a terhesség alatt a magzatnak. Emellett, a kutatási intézmények igazolták azt a tényt, hogy a szervezetünkbe csupán egy kis mennyiség szívódik fel azokból az anyagokból, amit a hajfesték tartalmaz.

Ha mégis aggódsz, ne fesd be a hajad csak a terhesség második trimeszterben, amikor a magzat fejlődése már nem annyira sebezhető. Emellett, a teljes hajfestés helyett folyamodhatsz más technikákhoz is, például fess be csak néhány tincset, mert így a kémiai anyagok kisebb mértékben érintkeznek a fej bőrével vagy válassz egy kevesebb ideig tartó, de kíméletesebb hajszínezőt.

A növényi alapú festékek jó alternatívái azon festékeknek, amelyek szintetikus kémiai anyagokat tartalmaznak. De figyelembe kell venned azt a tényt, hogy még a a növényi alapú festékek is a „természetes” összetevők mellett tartalmaznak egy vagy több kémiai anyagot, mint a dihidroxibenzol vagy az aminofenol.

A henna festék növényi alapú féltartós festék, melyet évezredek óta használnak, biztonságos, viszont az alkalmazása nehézkes, sokáig tart és egy pirosas-narancssárgás árnyalattal rendelkezik, amely nem biztos hogy tetszeni fog.
Vigyázat! A más árnyalatú henna termékek kémiai anyagokat vagy ártalmas fémes vegyületeket tartalmazhatnak.

Fontos, hogy a nők jól érezzék magukat a terhesség alatt. Ha úgy döntesz, hogy befested a hajad ajánlatos hogy egy szellőztetett teremben tedd és hordj kesztyűt hogy csak korlátozottan légy kitéve a kémiai anyagoknak. Ne hagyd a festéket a szükségesnél tovább hatni és alaposan mosd meg a hajad a festési folyamat befejezése után.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search