Az alak visszanyerése szülés után

 In Egészség és életmód

szülés utánI

Az alak visszanyerése szülés után

dőre van szükség a szülést követő fogyáshoz, de lehetséges. Összpontosíts az élelmiszerekre (beleértve az egészséges táplálkozást is), és a rutinos, mindennapi fizikai tevékenységekre.

Táplálkozz egészségesen!

Lehet, hogy megváltoztak étkezési szokásaid terhesség alatt, a gyerek növekedése és fejlődése érdekében. Az egészséges táplálkozás szülés után is nagyon fontos, főleg ha szoptatsz. A diétával kapcsolatos okos döntések a segíthetnek a súly gyorsított csökkenésében.

Összpontosíts a gyümölcsökre, zöldségekre és gabonapelyhekre. A rostban gazdag élelmiszerek, mint a gyümölcs, zöldség és gabonapehely, sok fontos tápanyagot kínálnak.

Más, tápanyagban gazdag választások csoportjába sorolhatóak a csökkentett zsírtartalmú termékek, mint a tej, joghurt és sajtok, csirkehús, a legtöbb halfajta, bab és sovány marhahús, mely fehérje, cink, vas és B-vitamin forrást képez.

• Kerüld a kísértést! Csak egészséges élelmiszerek legyenek körülötted. Ha kísértést érzel az egészségtelen élelmiszerek fogyasztására, ne vásárolj ilyen termékeket, csökkentett mennyiségben sem.

• Fogyassz kisebb adagokat!Ne ugorj át a fő étkezéseken, és ne küszöböld ki a gyümölcs- és zöldségfogyasztást. Létfontosságú tápanyagokat fogsz veszíteni! Ellenben csökkentsd a kalóriában gazdag élelmiszerek adagját, mint a tészták, burgonya és péktermékek.
Helyettesítsd a fő étkezéseket rendszeres időközönkénti kis ízelítőkkel.

• Csak akkor egyél, amikor éhes vagy! Amikor ideges, illetve nyugtalan vagy, és úgy érzed, enned kell, hogy megnyugtatsd idegeidet, vidd a gyereket sétálni, hívd fel egyik barátodat, vagy olvass egy újságot.

Sport – Az egészség kulcsa

A múltban a nők úgy voltak képezve, hogy várjanak hat hetet szülés után, a gyakorlatok kezdése előtt. Ha sportolsz terhesség alatt is, és hüvelyi komplikációk nélküli szülésed volt, álatlában biztosabb, ha napok múlva el is kezded a gyakorlatokat. Ha császármetszésen estél át vagy komplikációs szülésed volt, beszéld meg orvosoddal a gyakorlatok kezdésének megfelelő pillanatát.

A szülést követő gyakorlatok programja

• Ülj kényelmesen! Ha szoptatsz, etetsd meg a gyereket, mielőtt elkezded a gyakorlatokat. Használj melltartót és kényelmes ruhákat.
• Kezdd lassan. Kezdd a könnyebb aerobic-gyakorlatokkal, mint a séta, álló kerékpár vagy úszás. Kerüld az ugrásokat és hirtelen mozdulatokat!
• Miután már javítasz ellenállóképességeden, növeld fokozatosan az edzések időtartamát és intenzitásást.
• Vond be a babát is a gyakorlatokba. Vidd a gyereket sétálni a babakocsiban vagy ölben, és táncolj a kedvenc zenédre.

A has. A hasi zsír elvesztését a diéta és az aerobic-gyakorlatok változása segíti, de más gyakorlatok is nagymértékben segíthetnek a hasizom formálásában.

Kegel-gyakorlatok. A Kegel-gyakorlatok nem a fogyásban, hanem a kismedencei izmok formálásában segítenek. Egyszerűn szorítsd össze a kismedencei izmokat, mintha visszatartanád a vizeletet. Ezt próbáld ki öt másodpercig, minden alkalommal, amikor vizelned kell, négyszer vagy ötször egymás után. Állva, ülve, illetve fekve is lehet Kegel-gyakorlatokat végezni, sőt akár szoptatás közben is.

Ne feledd, hogy sok vizet kell innod edzések közben, előtt és után is! Azonnal szakítsd meg a gyakorlatokat abban az esetben, ha fájdalmaid vannak, szédülsz, homályos a látásod, légzési nehézségeid vannak vagy ha hüvelyi vérzésed hirtelen növekszik! Ezek túlterhelést jelezhetnek.

Légy realista az elvárások tekintetében!

A nők többsége több mint tíz kilogrammot veszít szülés során, ebbe beleértve a gyerek, a placenta és a magzatvíz súlyát is.

A szülést követő első hét során láthatóan veszíteni fogsz súlyodból, a szervezetben visszatartott folyadékok távozása által. De a terhesség során összegyűlt zsír nem fog magától eltűnni.

Diéta és fizikai gyakorlatok által ésszerű, ha maximum 1 kilogramm vesződik el egy héten. Szükség lehet hat hónapra vagy akár több időre is, hogy visszanyerd a szülés előtti súlyodat – attól függetlenül, hogy szoptatsz vagy sem. Ebben az esetben is a súly másképp is elosztódhat, mint terhesség előtt. Légy enyhe magaddal és a testeddel! Mindenekelőtt, büszkének kell lenned a tényre, hogy anya vagy, és tartsd fenn az egészséges életmódot.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search