A méregtelenítés fontossága az egész család számára

 In Egészség és életmód

A gyerekek előszeretettel fogyasztanak chipseket, rágcsálnivalókat és édességeket. Sokszor az egyszerűbb megoldás érdekében választják ezeket, pedig az egészségtelen élelmiszerek sok esetben akár méreganyagok felhalmozódásához is vezetnek a gyermek szervezetében.

Minden bizonnyal hallottál már a média által reklámozott méregtelenítő diétákról. Normálisan azt hihetnéd, hogy ez a típusú diéta megfelel gyermeked számára is.

Biztos, hogy a válasz erre egy határozott “nem” lesz. Egy gyermek testének a tápanyagok folyamatos feldolgozására van szüksége, hogy úgy nőjön és fejlődjön, ahogyan kell, de egy korlátozó diéta megzavarhatja ezt a folyamatot. Egyébként a gyermek szervezetének méregtelenítése is lehetséges, csak a megfelelő módszert kell alkalmazni.

 

A gyerekek és a méregtelenítő diéta

A méregtelenítő diéták zöme rövid távú, a kalóriák kemény korlátozásán alapszik azzal a céllal, hogy kiürítse a szervezetből a méreganyagokat. Bár ez egy nemes gondolat, sem tudományos bizonyítékok nem léteznek ennek előnyeire, sem pedig reális bizonyítékok arra, hogy ezek a diéták biztonságosak.

 

Természetes és egészséges méregtelenítés az egész család számára

Létezik egy olyan megoldás, amely magában hordozza a méregtelenítés összes előnyeit, biztonságos a gyermek számára, és biztosítva van a tudomány által. Ez a megoldás a gyermek egészségtelen táplálkozásának megváltoztatásából áll, határozott elvek alapján.

Méregtelenítsd gyermeked és az család szervezetét azáltal, hogy eltávolítod az étrendből a félkész ételeket, és egészségesebb, természetes alternatívákkal helyettesíted őket. Azt javasoljuk, hogy kövesd  az alábbi 7 tanácsot:

1. Fogyassz kisebb adag ételeket 2 -3 óránként, összességében 8 étkezést naponta. A gyerekekkel könnyebb lesz, mivel úgy is nehéz rávenni őket az evésre. Elég, ha napjában háromszor étkeznek, és közte még magukhoz vesznek némi egészséges finomságot is.

2. Fogyassz fehérjében és zsírban szegény ételeket minden étkezéskor: csirkehúst vagy más húsféléket, tojást és halat.

3. Fogyassz zöldséget és gyümölcsöt minden étkezéskor.

4. A legtöbb szénhidrátot gyümölcsből és zöldségből vedd magadhoz. A gyerekeknél itt is könnyebb a helyzet. Mivel a gyerekek zöldpaprikás pizza általi táplálása nem a legegészségesebb példája az “egészséges” szénhidrátoknak és zöldségeknek, a gyerekeknek előnyük származik az olyan élelmiszerek fogyasztásából, amelyek egészséges szénhidrátokat tartalmaznak, mint például a zabpehely, édes burgonya, rizs és a többi gabonapehely.

5. Szerezd meg a napi kalóriák legalább 25%-át zsírokból, különösen állati eredetűekből, olajokból (halban, vagy oliva bogyóban) és természetes zsiradékokból, mint a kókuszdióból, vagy avokádóból.

6. Fogyassz olyan italokat, amelyek kevés kalóriát tartalmaznak. Kizárólag a víz és a zöld tea javasolt, viszont a gyerekeknek nem kell fogyasztaniuk a zöld tea koffeinjéből, ezért, amennyire csak lehetséges, korlátozd a fogyasztást csupán vízre.

 

Ez egy biztonságos és egészséges méregtelenítő kúra, amelyet az egész család követhet. Ami azt illeti, ez a legmegfelelőbb, mivel a gyermek példaként tekint a szüleire, és elkerülik a korlátozott étrendtervet egészen addig, amíg a család többi tagja is egészségtelenül táplálkozik, gyorséttermi stílusban. Annak érdekében, hogy  család ne hagyja figyelmen kívül a tanácsainkat, távolítsd el az összes olyan élelmiszert, ami ehhez vezetne. Ne aggódj, a tested és a lelked meg fogja ezt hálálni később!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search