A koraszülés okai

 In Szülés és gyermekágy

A koraszülés okai

Más kockázati tényezők felléphetnek az anya egészségi állapota miatt, mint például nem szabályozható, magas vérnyomás. Ilyen esetekben a legbiztonságosabb módszer a koraszülés. A friss tanulmányok azt mutatják, hogy egyre gyakrabban járul hozzá a vajúdás mesterséges előidézése és a császármetszés a koraszülések számának növekedéséhez. Nyilvánvalóan fontos, hogy a nők próbálják meg kihordani a terhességet határidőig, de csak abban az esetben, ha ez maximális biztonsági körülmények között valósítható meg úgy az anya, mint a gyermeke szempontjából nézve.

Legtöbb esetben a koraszülést a spontán, korai vajúdás okozza és körülbelül az esetek 40%-ban az orvos nem tudja meghatározni az okát. A tanulmányok azt mutatják, hogy a szervezet természetes reakciója a bakteriális fertőzésekre, például méh fertőzése, szerepet játszhat ebben. Ezek a fertőzések gyulladáshoz vezethetnek és olyan hormonokhoz hasonló anyag szabadul fel, amely kiváltja a vajúdást.

Sajnos a méhfertőzésnek leggyakrabban nincs külső tünete, ezért nehéz felismerni és időben kezelni. Fontos figyelni más fertőzésekre is, például húgyúti fertőzések vagy a fog ínyének fertőzése, habár még nem sikerült meghatározni, hogy ezek a betegségek milyen módon befolyásolják a vajúdás beindulását és a korai szülés előidézését. A húgyúti fertőzéseket viszonylag könnyen felismerhetik és kezelhetik időben, és ugyanez a helyzet a fogínybetegségek esetében is. Ezek is időben felismerhetők és kezelhetők, ha rendszeresen járunk fogorvoshoz.

Néhány krónikus betegség (például magas vérnyomás, cukorbetegség vagy véralvadási problémák), terhességi komplikációk (hüvelyvérzés), életmód (dohányzás, alkohol vagy drogfogyasztás) is szerepet játszhatnak a koraszülés előidézésében.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search