A gyerekek számára a világ játékokból áll

 In Csecsemők és újszülöttek

kisgyerek labdázik Nem nehéz olyan holmikat találnod az otthonodban, amelyek felkeltik a gyermek érdeklődését. A gyerekek számára bármilyen egyszerű tárgy egycsapásra kedvenc játékká alakulhat át. Íme, hogyan:

Kislabdák. A műanyag kislabdák, gumigolyók, ping-pong labdák, minden labda, mely elég nagy, hogy a gyermek ne tudja lenyelni, megfelelő játék a gyereknek. A műanyag és gumilabdák a legalkalmasabbak, mert ezeket nem tudja megrágni. A teniszlabdák is megfelelőek, mivelhogy gyermeked elég gyorsan fel fogja fedezni, hogy a bolyhos felület rágása nem annyira szórakoztató, mint a labdázás. Gyermekedet 5 vagy 6 hónapos koráig szórakoztathatod bújócskát játszva, a labdát egymásnak dobálva, azonban el kell venned tőle a labdát, miután oda dobod, mert a csecsemők előbb megfogni tanulják meg a dolgokat, aztán elengedni.

Televízió távirányítója. Miközben a televíziónézés passzív tevékenység, következésképpen, nem ideális a gyerekek fejlődéséhez, maga a távirányító hasznos játék lehet. A babák imádják a gombokat nyomkodni. Ha olyan távirányítód van, mely fényt ad ki valahányszor megnyomsz egy gombot, a játék sokkal szórakoztatóbbá és oktatóbbá válik, a gyermek pedig el lesz varázsolva erőfeszítése és a megjelenő fény kapcsolatától.

Üres műanyag palackok Az egyetlen jó dolog a szénsavas italok mániákus fogyasztásában a gyerekek öröme, ha üres palackokkal sétálhatnak. Minél kisebb a palack, annál jobban meg tudják fogni kicsi kezeikben. A nagyobb palackok is sok szórakozást biztosíthatnak, előre és hátra dobálva őket vagy eldobva, hogy visszapattanjon. Az üres samponos palackok is megfelelőek, ha kimosod őket. Ezek több okból szórakoztatóak:
– csillogóak és fényvisszaverőek
– szórakoztató ütögetni őket
– érdekes zajt csinálnak, amikor a földön forognak
– szórakoztató, hogy dobolni is lehet rajtuk.

Vécépapír gurigák. A vécépapír guriga egy csodálatos játék gyerekeknek, mivel a csöveket több módon is lehet használni. Érdekes hengeralakjuk van, a végeik nyitottak, ezért a gyerek könnyen meg tudja fogni. Merevek és ellenállóak, tehát nem fogja öt perc alatt tönkretenni. Nem úgy néznek ki, mint amit érdekes lenne megenni, még a gyerekeknek sem. Ugyanakkor elég szilárdak ahhoz, hogy más tárgyakkal ha ütköznek, nem törnek össze.

Karórák. Az órák üveglencséi, karkötőik arany, illetve ezüst csatjai elbűvölik a csecsemőket. Ezek hasznodra válhatnak pelenkacsere pillanatában, amikor a gyerek inkább mozog, minthogy kivárja, hogy befejezd a dolgod. Ha egy pillanatig szeme előtt lógatod az órát, majd kezébe adod, elegendő lesz, hogy lefoglalja, míg te befejezed a feladatot.

Te magad. Nem számít, hány alkalommal mész játékboltba, gyermeked kedvenc játéka te vagy. Gondold csak el, milyen érdekes dolog vagy, ennyi érdekes résszel egy gyerek számára, beleértve ujjaidat is, melyeket izgalmas módon mozgatod, egy orr, mely kiemelkedik az arc többi részéhez képest, végtelen és vicces kifejezésekre képes tulajdonságok és lábak, melyeket szórakoztató követni, amikor jársz. Amikor azt gondolod, már nem tudod szórakoztatni gyermekedet, gondolj magadra, mint legvalószínűbb játék az eredmények elérése érdekében. Tégy egy ugró mozgást, guggolva, csapkodd a combjaidat és közben énekelj. Babád értékelni fogja ezt és kacagással fog megjutalmazni, ami tulajdonképpen az életed értelme!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search