Életmentő oltásokért kampányol David Beckham

 In Egészség és életmód

David Beckham, az UNICEF nagykövete vezeti azt a globális kezdeményezést, amelynek célja, hogy bátorítsa a szülőket, oltassák be gyermekeiket a halálos betegségek ellen védő vakcinákkal. Az Immunizációs Világhét előtt nyilvánosságra hozott videóban Beckham beszél mindazokról az élményekről, amelyeket elveszítettünk a COVID-19 járvány miatt: ölelések, baráti és családi találkozók maradtak el, és egyben biztatja a szülőket, hogy saját és szeretteik biztonsága érdekében oltassák be magukat. A világsztár egyben kéri a családokat, hogy gondoskodjanak gyermekeik rutinszerű oltásáról, legyen szó himlőről, kanyaró, vagy éppen járványos gyermekbénulásról ellen védő vakcináról.

„Az elmúlt év megmutatta, hogy mennyi mindent veszünk természetesnek és egyben rámutatott a vakcinák erejére is” – mondta Beckham. „A vakcinák működnek, életek millióit mentik meg minden évben. Az UNICEF-fel töltött időm során megtanultam, hogy milyen jelentőséggel bírnak az oltások szeretteink egészségére nézve. Mégis, túl sok gyerek marad ki a rutinszerű oltásokból, amelyek a halálos betegségek ellen védenék őket. Az idei Immunizációs Világhéten örömmel csatlakozom az UNICEF-hez, hogy az oltások mellett érveljek.”        

Beckham mellett az UNICEF más nagykövetei és támogatói, például Orlando Bloom, Sofia Carson, Olivia Colman, Angelique Kidjo, Jeremy Lin, Alyssa Milano, Jessie Ware és még sokan mások is részt vesznek a vakcinákról szóló online beszélgetéseken egészségügyi dolgozókkal, tanárokkal és szakértőkkel a világ minden tájáról.

Minden olyan poszt megosztása, lájkolása és kommentelése után 1 dollárt adományoz az UNICEF-nek (maximum 5 millió dollár értékben) az ENSZ Alapítvány Shot@Life kampánya és a Bill & Melinda Gates Alapítvány, amelyben megemlítik az UNICEF valamelyik közösségi médiás felületét és használják a #VaccinesWork hashtaget. Az összeg a gyermekek betegségek elleni oltási kampányát támogatja majd.

A kisfilm megtekinthető az UNICEF Magyarország közösségi oldalain is: https://www.facebook.com/UNICEFMagyarorszag/videos/1318648768518446

A poszt megosztása, vagy lájkolása után is érvényes a felajánlás, így bárki támogathatja a nemes ügyet egyetlen mozdulattal.  

“Egy év telt el lezárásokkal, üres osztálytermekkel, törölt családi eseményekkel, virtuális születésnapi partikkal és kimaradt oltásokkal. Az emberek világszerte oltatják magukat, vagy várják, hogy mikor jutnak hozzá a vakcinához. Ez egy erőteljes emlékeztető, hogy a vakcinák milyen fontos szerepet játszanak mindennapi életünk fenntartásában” – mondta Henrietta Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója. „Miközben mind tudjuk, hogy a COVID-19 ellen védő oltások jelentik a reményt a normális életünk visszaszerzésére, túl sok gyerek számára az a realitás, hogy nem kapnak oltást semmilyen megelőzhető betegség ellen.”

Minden évben 14 millió csecsemő és kisgyermek marad ki a megelőzhető betegségek elleni oltásokból. Többségük távoli, elmaradott területeken, nyomornegyedekben, háborús körülmények közepette él anélkül, hogy hozzáférne az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz. Az elmúlt évben a COVID-19 járvány még reménytelenebbé tette a helyzetet, a lezárások és az ellátási-láncban képződött fennakadások a megelőzhető gyermekhalálok emelkedésével fenyegetnek.

Az Immunizációs Világhét április utolsó hetében minden évben a vakcinák fontosságára hívja fel a figyelmet.  

Forrás: unicef.hu

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search