A gyerek és a cumi. Hogyan szoktasd le a használatáról?

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

cumi
Bár a sikeres meggyőzés esélye elenyésző, ez a beszélgetés inkább az elkövetkezendőkre való felkészüléshez szükséges. Íme 3 lehetséges megoldás, hogy a gyerek abbahagyja a cumizást, ha úgy érzed, hogy elérkezett az ideje:

 

Tedd használhatatlanná a cumit!

Anélkül, hogy a gyerek meglátná, tépd össze vagy bővítsd ki a cumi végét olyannyira, hogy azt már ne lehessen használni. A gyermek mindenképpen megpróbálja majd használni, de nem lesz ugyanolyan érzés, mint azelőtt, így majd végül feladja.

 

Rejtsd el!

Rejtsd el jól a cumit és mondd azt, hogy valószínűleg elveszítette. Keressétek eggyütt az egész házban és legyél minél meggyőzőbb. Amikor a gyerek majd látja, hogy nem találjátok sehol, felhagy az ötletttel.

 

“Ajándékozd el” a cumit!

Mondd azt neki, hogy ő már nagy lány / nagy fiú és, hogy egy másik babának van szüksége az ő cumijára. Csomagoljátok szépen be és tegyél úgy, mintha egy másik gyereknek ajándékoznátok. Nyilvánvaló lesz, hogy a cumi már nincs.

 

Figyelem! Amikor elkezditek ezt a “harcot”, akkor vigyétek végig, legyetek nagyon határozottak és ne engedjetek a könyörgéseknek.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search