A cumisüveg

 In Csecsemők és újszülöttek


Választhatsz cumisüveget üvegből, műanyagból vagy egyszer használatos palackból. De melyik lenne a leginkább megfelelő a csecsemőd számára? Mi az a Bisphenol A (BPA)? Szükséged van melegítőre és fertőtlenítőre a cumisüveg számára?

Mi a helyzet a partedlikkel, a törlőkendőkkel, valamint a cumisüvegmosó kefékkel? Szerencsére nincs az összes termékre szükséged, de egyesek közülük rendkívül hasznosak lehetnek. Az alábbiakban a kulcsfontosságú termékekről írunk.

A csecsemő alapvető fontosságú tárgya: a cumisüveg

Rengeteg lehetőség nyílik a cumisüveg választással kapcsolatban. Három alapvető lehetőség közül válogathatunk:

Műanyag cumisüveg
Előnyei: könnyűek, ellenállóak és törhetetlenek
Hátrányai: tartósságuk rövidebb az üvegnél, nehezebben tisztíthatóak, mert nem lehet őket kifőzni, illetve problémák merültek fel azokkal a műanyag cumisüvegekkel, amelyek Bisphenol A-t tartalmaznak.

Üveg cumisüvegek
Előnyei: élettartamuk sokkal hosszabb, valamint higiénikusan gondozhatók, kifőzés által is.
Hátrányai: nehezebbek a műanyag üvegnél, és darabokra törhet, ha leejtjük.

Egyszer használatos cumisüvegek
Előnyei: ezek alapvetően újrahasználható műanyag üvegek, amelyek egy sor, fertőtlenítő eljárásnak lettek kitéve, és csupán egy etetés alkalmával használhatók fel. Nagyon kényelmesek, mivel könnyen tisztíthatók.
Hátrányai: az egyszer használatos eldobható termékek, megtörténhet, hogy nem ökológusak, és ezek általában drágábbak, mint a megszokott műanyagból vagy üvegből készültek.

Melyiket válaszd? Kérj tanácsot a barátoktól, a családtól, a gyermekorvosodtól, vagy próbálj ki egy párat, míg eldöntöd, melyik lenne a legmegfelelőbb a babád és a te számodra.

Ha eldöntötted, melyiket szeretnéd, vásárolj belőle több darabot. Még akkor is, ha szoptatsz, szükséged lehet a cumisüvegekre, hogy abba tárold a lefejt anyatejet. A lefejt anyatej számára kaphatóak speciális tárolóedények is.

Cumi: melyiket válaszd?

Ugyanúgy, mint a cumisüvegek esetében, nagyon sok lehetőséged van, amikor etető cumikat akarsz vásárolni.

Az etető cumik általában gumiból, szilikonból készülnek, amelyek bekerekíthetők, kiszélesíthetők, meglaposíthatók, vagy utánozhatják a mellbimbó formáját, amikor ez a baba szájába ér. Attól függően, hogy mekkora a cumin a lyuk mérete, különbözők az áramlási sebességük, lehetnek lassúak és gyorsak.

Mint a cumisüvegek esetében, a csecsemők előnyben részesíthetnek egy bizonyos típusú cumit.

Melyiket válaszd? Az egyetlen módja, hogy megtudd, melyik a legmegfelelőbb cumi a baba számára, az hogy kipróbálod. Először kérdezd meg a barátokat, családodat, illetve a gyermekorvosodat, melyik márkát, típust ajánlják inkább.

Tervezd be, hogy vásárolj legalább 12 etető cumit, de mivel ezek berepedezhetnek, és szivároghatnak, emiatt használat közben előfordulhat, hogy idővel többre lesz szükséged.

A csecsemő cumisüvegének tisztító eszközei és más kiegészítők: cumisüvegmosó kefe, törlőkendő és előke

Ha nagy választék cumikból és cumisüvegekből, akkor elmondható, hogy az ezek kiegészítő eszközeinek még szélesebb skálájú választási lehetősége van: cumisüvegmosó keféktől a kis cumisüvegtartó táskákig, a fertőtlenítőkig, valamint a különleges cumis kosárkákig, amelyeket a mosogatógépbe helyezhetünk.

A gyermekorvosok és a szülök általában egyetértenek abban, hogy a következő kiegészítőkre lesz szükésged a baba táplálása során:
• 1 cumisüvegmosó kefe
• 1 cumimosó kefe
• 6-12 előke
• 1 mellszívó (ha szoptatsz)
• 12 kis pamutkendő törlésre és büfiztetéshez (vagy alternatívaként egyszerhesználatos nedves törlőkendők).

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search