A cserediák program és a fogadócsalád szerep

 In Közérdekű információk, hírek

Ha egy család belevág a fogadócsalád szerepbe, és cserediákot lát vendégül egy időre otthonában, garantált, hogy sok minden megváltozik: kompromisszumokat kell kötni, de cserébe új kultúra költözik a házba.

Fogadócsaládnak lenni nem könnyű, hiszen egy idegen kultúrából származó, ismeretlen kamasz gyermekkel kell megismerkedni és összecsiszolódni a mindennapokban. Ez nagy fokú toleranciát, alkalmazkodóképességet, türelmet igényel. De cserébe fejlődik az empátiás készségünk, összekovácsolja a családot, és segíthet lekoptatni az esetleges rossz szokásokat, ráadásul egészen biztosan sokat változtat a világlátásunkon, az új kultúra és új személyiség érkezése gazdagabbá tesz bennünket.

Aki már belevágott…

Mi azért szerettünk volna thai cserediákot fogadni, mert egy teljesen más kontinensről érkezik, és óriási a kulturális különbség. Az írásuktól kezdve, az attitűdjükig minden más, és ez pozitív értelemben! Mindig mosolyognak, még ha rossz kedvük is van. Nagyon finom ételeik vannak, melyeket a mi konyhánkban is el tudnak készíteni. Remek élmény, és nagyon jó kapcsolatépítés, hiszen mióta Fahat itt van, rengeteg új emberrel volt alkalmunk találkozni általa, és rengeteget tanultunk saját magunkról is – meséli a Varga család.

Hogy kinek érdemes a cserediák programba belevágni? A Schissler család szerint mindenkinek, aki lelkileg gazdagítani szeretné saját életét, akinek saját gyereke netán egyke, aki szereti a kihívásokat, és aki maga is fejlődni szeretne pozitív irányba. Aki meg szeretné tanulni, hogy családon kívül is lehet szeretni, aki azt gondolja, csak az ő gyereke tudja ősz hajszálai számát növelni. – Szerintünk, aki ebbe belekóstol, nem bánja meg. Azzal, hogy jövőre is fogadószülők leszünk, mi ezt bebizonyítottuk – teszi hozzá a Schissler család.

Ha szeretnél Te is családoddal belevágni a fogadócsalád szerepbe, keresd meg a YFU Hungary szervezetét:
Telefon: +36 30 20 10 125 / +36 1 20 10 125,
E-mail: yfu@yfu.hu

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

pénz - anyasági támogatásEU-s napok - középiskola