A babaruhák tisztítása

 In Egészség és életmód

babaruhákTanácsos az új babaruhákat is kimosni, mielőtt a babára adnád. Ha a baba bőre nem túl érzékeny, és nincs valamilyen bőrgyulladása, nyugodtan moshatod a ruháit ugyanúgy, mint a tiédet. A legtöbb babaruha 40 fokon mosható mosógépben. Tanácsos őket szárítani is (figyelmesen olvasd el a ruhákon feltüntetett utasításokat erre vonatkozóan).

Vigyázz a szárításnál, mert vannak olyan babaruhák, amelyek a ruhán feltüntetett utasítások ellenére, vízbe kerülve összemehetnek. Ha a mosógép szárítóján van gyengébb fokozat, tanácsos azt használni, ha több ideig is tart, mint egy magasabb fokozatot rövidebb ideig.

Ha a baba bőre érzékeny vagy allergiás reakcióktól és kiütésektől szenved, használj olyan folyékony mosószert, amely nem tartalmaz kémiai anyagokat, hanem biológiai összetevőkkel távolítja el azokat a foltokat, amelyek irritációt okozhatnak.

Több cég már olyan ruhákat készít, melyek egyszerű mosni, vagyis elég vizesen kiteríteni őket és vasalás nélkül is szépek maradnak. Általában az ilyen ruhák drágábbak, de lehet, megéri egy kicsit több pénzt szánni rájuk, hiszen plusz munkától szabadulsz meg. Egyébként sem érdemes vasalgatni a baba ruháit, hiszen az apró gyűrődések hamar kisimulnak, ha babára adod a ruhát.

Te döntsd el, hogy használsz-e ruhaöblítőt. Vannak olyan mosóporok, amelyek tartalmaznak öblítőt is, de ezek vízkövet is okozhatnak. A legtöbb jó illatot kölcsönöz a ruhának. Ha a gyermek bőre érzékeny, keress kifejezetten érzékeny bőrre ajánlott öblítőt vagy teljesen mellőzd azt.

Hasznos tanácsok okos anyukáknak:
• Miután kimostad azokat a ruhákat, amelyeket tejjel vagy vizelettel foltozott össze a baba, adj egy csésze fehér ecetet az öblítővízhez. Ez nem csak friss illatot biztosít, de fertőtleníti is a ruhát.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search