10 tanács a megfelelo babakocsi kiválasztásához

 In Csecsemők és újszülöttek

magfelelő babakocsi kiválasztásaBármelyik jövendőbeli kismama szeretné, ha babája egy többfunkciós babakocsit tudhatna magáénak. Azzal biztonságosan tudja sétáltatni, és a későbbiekben sétálóként vagy autóülésként is használhatja. Így mind a házban, mind pedig az autóban nagyobb biztonságot és kényelmet tud nyújtani a baba számára.

Íme néhány alapvető dolog, amit érdemes figyelembe venni, amikor babakocsit vásárolsz:

1. Válassz több funkciójú babakocsit – a legajánlottabb az lenne, amelyet a későbbiekben sétálóként vagy autóülésként is használhatsz.

2. Nagyon fontos a háttámlája, aminek rugalmasnak kell lennie (lehessen felemelni és leereszteni), mivel a következő hónapokban a baba felül és a babakocsit eszerint kell igazítani.

3. Vásárolj olyant, amely biztonsági övvel van ellátva.

4. A babakocsi legyen jó tágas, hogy a baba szabadon mozoghasson még néhány hónap múlva is.

5. Legyen praktikus – olyan, amelynek kerekéhez csomagtartó van rögzítve és, néhány zseb is (cipzárral vagy anélkül) hasznos lehet.

6. Válassz inkább fedett babakocsit, mert az védelmet és kényelmet nyújt a babának; egy előnnyel több, ha ez a fedél levehető, hogy időközönként ki lehessen mosni.

7. Az is jó, ha visszafordítható fogantyúja van – az első hónapokban a gyermek az anyjával szemben ül, majd később menetirány felé lehet fordítani, hogy lássa, megfigyelje és elemezze a körülötte levő dolgokat.

8. Keress jó minőségű anyagból készült babakocsit – legyen vízálló és könnyen szellőző.

9. Vigyázat a kerekekkel! – a gumikerekek a legajánlottabbak, mert tovább tartanak és a gyermeket nem zavarják az út egyenetlenségei, szemben a műanyag kerekekkel. Fontos az is, hogy könnyen lehessen manőverezni bármely irányba. Továbbá legyen ellátva szilárd biztonsági fékekkel, a balesetek elkerülése érdekében.

10. Legyen összecsukható a babakocsi, így könnyen lehet raktározni, hogy kevesebb helyet foglaljon.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search