A baba elso karácsonya – tippek és trükkök

 In Ünnepek és szokások

baba a karácsonyf alattA Karácsony a családról szól, és ezt senki sem tudja jobban, mint az újdonsült szülők. Az anyukák és apukák nagyon várják már a baba első karácsonyát, de hogyan tudják ezt az ünnepet a legélvezetesebbé tenni az egész család számára?

 

Személyre szóló karácsonyi babaképeslapok

Talán mondanunk sem kell, hogy az új családtag fényképével ellátott karácsonyi képeslapok nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy a gyermeket megismertessük a világgal. Az interneten számos weboldal nyújt hasonló szolgáltatsát, melyek segítségével a szülők egyszerűen el tudják készíteni a baba fényképével ellátott, személyre szóló képeslapokat.  A babákat különböző dekorációkkal körülvéve, illetve karácsonyi öltözetben is lefényképezheted.

 

Karácsonyi babaruhák

Egyesek szerint nem létezik aranyosabb dolog annál, mint amikor egy újszülöttet vagy kisbabát különleges karácsonyi ruhába öltöztetnek. Ilyenkor a szülők hóembernek, rénszarvasnak, manóknak és sok minden másnak is fel szokták öltöztetni kicsinyeiket. Ezekben a karácsonyi jelmezekben remek  fényképeket lehet készíteni a családi album számára. Ha a ruhákat előre megvásároljuk, az elkészült képeket család személyre szóló karácsonyi üdvözlőlapjaira is fel lehet ragasztani.

 

Karácsonyi babaajándékok

A szülők szeretnék emlékezetessé varázsolni a karácsonyt újonnan érkezett gyermekük számára, de tisztában kell lenniük azzal, hogy az első karácsonyi ajándékok csomagolására többnyire nagyobb figyelmet fordítunk, mint maga az ajándékra! Az első karácsonyi ajándékra nem szükséges túl sok pénzt költeni, és elsősorban az ajándékozásra kell fektetni a hangsúlyt, nem magára az ajándékra.

 

Ünnepi díszcsomagolás babák számára

A kicsiny kezek nehezen tudják elszakítani a vastag papírt. Többnyire az olcsó csomagolópapír (a szupermarketben vásárolt vékony, gazdaságos papír vagy a selyempapír) a legjobb választás egy kisgyerek számára, hiszen azt könnyedén fel tudja bontani. A kisgyerekeknek szánt ajándékot nem kell hosszú szalaggal átkötni, hiszen fennáll a veszélye, hogy a nyakuk köré tekerik, ugyanakkor, ha valaki szalagcsokorral díszíti azt, nem szabad elfelednie, hogy megfulladhat tőle.

 

Karácsonyi bébiételek

Az kezdő szülőket az is foglalkoztatja, mit fog enni a baba Karácsony napján – mindez természetesen attól függ, hogy az elválasztás melyik szakaszában van éppen. Egyes üzletek széles választékát kínálják a különleges, akár ünnepi alkalomnak is megfelelő bébiétel márkáknak, de a szülők maguk is elkészíthetik és lefagyaszthatják azokat, hogy karácsonykor csak elővehessék. Az idősebb csecsemők számára a karácsony remek alkalom lehet az új ízekkel való megismerkedéshez.

 

Karácsonyi hagyományok: egy új kezdet

Azok a szülők, akik szeretnék, ha gyermekeik úgy nőnének fel, hogy emlékezzenek a családi hagyományokra, bizonyára már a baba első karácsonyán le szeretnék helyezni ennek alapjait. Hogyan készül a család a szentestére? Együtt mennek-e el templomba? Este vagy reggel bontják majd fel az ajándékokat? Fognak-e együtt karácsonyi dalokat énekelni? Hogyan díszítik fel az otthonukat karácsonyra? Az újdonsült szülők általában ilyenkor fektetik le a karácsonyi szokások alapjait, melyek idővel a család szerves részévé válnak.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search