3 lépés az egészséges bébiétel otthoni elkészítéséhez

 In Táplálkozás és diéta

bébiétel
Úgy gondolod, hogy túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy magad készítsd el a baba ételét? Egy egészséges bébiételt annyira egyszerű elkészíteni otthon, mintha háromig számolnál. Tanulmányozd az alábbi tanácsokat, hogy egészséges ételt készíthess a babának, valamint a cikk végén találsz még 4 receptet egy könnyű és finom kezdethez.

Kevés eszközre van szükség ahhoz, hogy otthon készíthess bébiételt: egy edényre, amelyben megfőzöd, egy párolóedényre és egy villára, amellyel megtöröd az ételt.

Első lépés. Válaszd ki a hozzávalókat. Kezdd egy alapélelmiszerrel, például a répával, hogy megbizonyosodj arról, nem okoz allergiát a babának.

Második lépés. Főzd meg és zúzd szét. Tedd bele az élelmiszert a párolóedénybe és főzd addig, amíg nem lesz egy nagyon puha állaga. Az egyszerű főzés szintén megfelel, viszont a gőzben több tápanyag megmarad. Bizonyos zöldségeket és gyümölcsöket szintén puhára lehet főzni hagyományosan is. Miután megfőtt, törd át vagy keverd össze, hogy megfelelő állagot kapjon a baba számára.

Harmadik lépés. Szolgáld fel és raktározd el. Szolgálj fel egy kisebb mennyiséget, a többit pedig raktározd el azonnal a megfelelő helyen. Az otthon készített ételt biztonságosan el lehet raktározni a hűtőben három napig, fagyasztóban pedig két hónapig is akár.

Íme nehány biztonsági tanács, hogy többet megtudj a bébiételek otthoni készítéséről, valamint annak állagáról:
• győződj meg arról, hogy minden ételnek megfelelő állaga van
• a babáknak, hat hónapos korukig pürés ételekre van szükségük. Miután megtörted, adj hozzá anyatejet, ha szükéges, hogy megpuhítsd az ételt.
• a hat hónapos, vagy annál idősebb babák kaphatnak szilárdabb állagú ételt is.
• beszélj a gyermekorvossal az étel állagáról, hogy megtanuld a megfelelőt, mindegyik időszakra.

4 egyszerű recept otthon elkészíthető bébiételhez

Sütőtök almával és csirkével

A sütőtök nagyszerű bébiétel, mivel beta karotinban és A vitaminban gazdag, valamint káliumban, vasban és fehérjékben ia. Vágj le egy diónyi vajat és tedd bele egy serpenyőbe. Süsd a sütőtököt 400 fokon, 40 percig vagy ameddig meg nem puhul. Vedd ki a sütőtököt, zúzd vagy keverd össze jól, aztán tegyél hozzá egy csipetnyi szerecsendiót vagy fahéjat ízesítésként. Ezt a pürét el lehet készíteni sütőtök és alma keverékéből is, ami édesebb, valamint sütőtök, csirke és alma keverékéből a még több fehérje miatt. Egyszerűen süss meg egy héjától megtisztított almát és/ vagy csirkemellet sütőtökkel, aztán keverd össze tálalás előtt.


Pulyka alapú bébiétel

A pürés pulyka nagyszerű bébiétel, mivel bármivel össze lehet keverni, mint például zöldséggel vagy gabonával, hogy tápanyagot adjunk hozzá. Például, pulyka-püré zöldséggel vagy barna rizzsel, édes burgonyával és borsóval, vagy almával és gabonapehelyből készült péppel a legideálisabb a baba számára.

Joghurtos szeder parfé babáknak

Keverj össze bébi joghurtot zúzott szederrel vagy szeder pürével. A szeder, egészséges antioxidánsokban, a joghurt pedig kálciumban gazdag, így téve egészségessé ezt a babáknak való desszertet. Próbáld meg ezt elkészíteni sima joghurttal is, banánt keverve még a szeder mellé.

Természetes, hogy kísérletezel az otthon készített bébiételekkel. Próbálj ki új ízkombinációkat és akár adhatsz hozzá némi fűszert is egy gazdagabb ízélményért a baba számára

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search