10 tipp babaruha vásárlásához

 In Csecsemők és újszülöttek

babaruhaÍme, egy egyszerű útmutató a vásárláshoz anélkül, hogy pénzt pazarolnál.

A babaruhák vásárlása elsöprő érzés lehet, különösen az új szülők számára. Vedd úgy ezeket a tippeket, mint egy csomag örömöt, ami nem igényel nagy erőfeszítést és túl sok pénzt. Egy baba érkezése fontos érzelmi pillanat a szülők életében. A gyerekholmi vásárlás a szülőknek ugyanolyan szórakoztató, mint a hatalmas édességgyűjtemény a kisgyereknek.

Sok szülő élvezi a babaholmik vásárlását, mivel ezek személyes tárgyai lesznek a gyermeknek az első pár hónapban. Azonkívül a bébiruhák annyira aranyosak!

Sok márkás termék, anyag, méret, szín és minta közül lehet választani, ezért a bevásárlás nehezebb lehet, mint gondolnád! Könnyen meglehet, hogy az új szülők elvesződnek a polcok között. Nehéz lesz kiválasztani egy ruházatot, amikor olyan sok áru áll a rendelkezésre!

Itt van egy egyszerű útmutató, ami könnyebbé teszi a babaruha vásárlást. Ez segít a szülőknek, hogy pénzt takarítsanak meg a gyermekruhák és kiegészítők beszerzésekor.

1. Vásárolj néhány, kisbabád méreténél nagyobb ruhát!

Az egészséges babák nagyon gyorsan nőnek. Nem is csoda, hiszen az első pár hétben semmi mást nem csinálnak, mint alszanak, szopiznak, na és piszkos pelenkákat "gyártanak". Ezért, amikor vásárolsz, válassz csak egy darab, a fejlődési szakaszának megfelelő ruhát.
Használni ugyanis elegendő lesz 4-6 ruhadarab is, ami úgy három hónapig lesz jó rá.

2. Válassz kényelmes anyagokat!

Válassz olyan anyagot, ami laza és kényelmes. Ehhez szükséges, hogy nagy mennyiségű és jó minőségű pamutot tartalmazzon. Ez segít, hogy a baba bőre könnyebben lélegzzen és csökkenti a bőrirritáció kockázatát. A baba bőre védve volt a méhben, és a külső környezet légköre durva lehet számára. A megfelelő anyag viselése segít a babának az új környezetbe való beilleszkedéshez.

3. Válassz egy darabból álló ruhákat!

Néhány hét folyamatos etetés után, a kicsi gyomra általában elkezd kerekedni. A kétrészes ruha felsőből és nadrágból áll, aminek gumiszalaga van a gyomor körül. Az egy darabból álló (body) előnye, hogy nem zavarja a baba hasát vagy a köldökzsinórt, ha az továbbra is csatolva van. Az egyrészes ruha lehetővé teszi a babának, hogy könnyebben lélegezzen, és több helye van elengedni magát egy tápláló szoptatás során.

4. Válassz kapcsot a gombok helyett!

Mikor a kisbaba ruháit cseréled, könnyebb és gyorsabb kapcsokkal dolgozni, a hagyományos gombokkal szemben. Ez akkor is hasznosabb, ha a baba zaklatott, vagy ha hideg van, mert ilyen esetekben fontos a gyors öltöztetés.

5. Vásárolj nappali és éjszakai ruhát!

Az időjárás más nappal és más az éjszaka folyamán, és a babák nem alkalmazkodnak a hőmérséklet változáshoz olyan könnyen, mint a felnőttek. Vásárolj könnyű ruhákat a nap folyamára és néhány vastagabbat, mint egy pizsama a jó éjszakai alvásért. A babák, ha túl meleg vagy túl hideg van, sírni kezdenek, és ha a csecsemő sír, főleg éjszaka, senki sem alszik jól.

6. Csomagolt ruhákat vásárolj!

Sok üzletben 3-as vagy 6-os kiszerelésben árulják a babaruhákat. A csomagok általában olcsóbbak és különböző modelleket tartalmaznak. Vásárolj egy 6 darabos body-szettet, ez elegendő lesz a babának legalább 3 hónapig.

7. Márkás ruhákat vásárolj!

Nemcsak azért, mert a jobb minőségű ruhák a legajánlottabbak gyerekek számára, de mivel ők hamar kinövik ezeket, a szülők megtarthatják a ruhadarabokat a következő kistestvérnek is.

8. Vásárolj babaruhákat semleges színekben!

Vannak szülők, akik csecsemőjüket a nemük szerint akarják öltöztetni, kék vagy rózsaszínű ruhába. Azonban a legjobb semleges színű ruhákat vásárolni, még mielőtt a baba megszületik. Az ultrhang vizsgálat sem teljes mértékben megbízható, vagy hogy hány történetet hallottál bölcs asszonyoktól a csecsemő nemének megállapításáról a has formája után, a baba neme csakis születéskor állapítható meg biztosan. Ezért ajánlott a semleges színű ruha, mint a fehér vagy a sárga. Rózsaszínű vagy kék ruhát később is vehetsz!

9. Vásárolj raktárkészlet-felszámoláskor és keresd az árleszállításokat!

Vásárolj babakruhákat, amikor kiárusítás van egy üzletben. A csecsemők nincsenek alárendelve a divatnak. Mindaddig, amíg a baba kényelmesen érzi magát, a divat legyen az utolsó dolog, amiért egy szülő aggódik!

10. Légy reális, amikor vásárolsz!

A szülők döntéseket hoznak gyermekeik helyett, amíg azok elég érettek lesznek, hogy maguk döntsenek. A szülőknek okosan kell vásárolni, és kiadásaikat anyagi lehetőségeikhez kell mérniük. Nem szabad túlzásba vinni a vásárlást, mert ez pénzügyi erőfeszítéshez vezet. A gyerekek pénzbe kerülnek, és a szülők érettek és okosak kell legyenek ahhoz, hogy intelligensen költekezzenek.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search