A kerti házak és tárolók a praktikum szolgálatában (x)

0

A kis alapterületű kerti házak és tárolók sokféle funkciót képesek betölteni; elsősorban kerti tárolóként gondolunk rájuk, de szabadidős tevékenységek helyszíneként, játszóházként és akár nyári hajlékként is szolgálhatnak.

Nagy tárolókapacitásra van szükség, de fontos a megjelenés is.

Mi alapján válasszunk?

Ha kerti ház vagy tároló vásárlása mellett döntünk, érdemes megfontolni a választást, hiszen a tulajdonságaik eltérők lehetnek. Mindenekelőtt a szükséges alapterületről kell döntést hoznunk; a BAUHAUS webshop kínálatában különböző méretekkel és tárolókapacitásokkal rendelkező kerti házakat és tárolókat találunk; azonban vegyük figyelembe, hogy a kerékpárok és fűnyírók jellemzően nagyobb alapterületet foglalnak el, míg a különböző kéziszerszámok akár polcokon is elhelyezhetők!

Érdemes mérlegelnünk a különböző anyaghasználat előnyeit és hátrányait is. Nagy népszerűségnek örvendenek a fából készült házikók, hiszen ezek rendkívül igényes megjelenésűek, a nagyobb méretekkel rendelkezők leginkább egy erdei házikóra hasonlítanak. A gyártók igyekeznek hangsúlyozni a házikó jellegüket; a természetességüknek köszönhetően ékei a kertnek; akár előtérrel, korlátokkal, virágágyásokkal díszíthetők.

Kerti házak és tárolók

 

Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a faházikók igényelnek némi gondoskodást; mindenekelőtt zsindelyezni kell azokat, illetve gondoskodni kell a faanyag rendszeres ápolásáról is. Ha hajlandók vagyunk némi időt és energiát áldozni ezekre, a faházikó nagyszerű választást kínál.

A műanyagból készült tárolók nemcsak praktikusak, hanem mobilisak és időtállók is. A faházakkal ellentétben nem igényelnek különösebb ápolást; olykor-olykor érdemes tisztára törölni azokat, de más törődésre nincs szükségük. Alapot sem kell feltétlenül készítenünk számukra, csupán egy sík felületre van szükségük. Találhatunk közöttük nagyméretű és nagy teherbírású tipikus tárolókat is.

Mindenképpen említést érdemelnek a 20 év garanciával biztosított, fémből készült tárolók is, amelyek a tűzihorganyzott, égetett lakkozásnak köszönhetően nem igényelnek utókezelést vagy karbantartást, és még a havazásnak, szélterhelésnek is ellenállnak. Ezek jellemzően biztonságos tárolást nyújtó megoldások, amelyek között szabványajtóval szerelt szerkezeteket is találhatunk. Igény szerint oldaltetővel egészíthetjük ki őket, otthonosabb összhatást képesek biztosítani.

A telepítés helyszíne

A fából és fémből készült házak és tárolók esetében mindenképpen szükséges valamiféle tereprendezés. Sok esetben a döngölés elégséges megoldás, de nagyobb alapterület esetén betonozás ajánlott. Különösen abban az esetben van szükség betonalapzatra, ha a tárolóban elhelyezett tárgyak nehezek.

Ha nagyobb kerttel rendelkezünk, akár a helyszínt is megválaszthatjuk. A kérdés az, szeretnénk-e elrejteni a tárolót; egy faházikó dísze lehet a kertnek, egy közönséges műanyag tároló már inkább funkcionális elem… Az előbbiek épített és „zöldkerítés” mellett, kerti miliőben rendkívül igényes képet festenek, ezért érdemes figyelmet fordítani a környezetük kialakítására is.

Tetszett? Oszd meg!

Nem engedélyezett a hozzászólás.