20 éves a Budai Egészségközpont (x)

 In Egészség és életmód, Egyéb

20 éves a Budai Egészségközpont

Az eredetileg mozgásszervi-gerincgyógyászati profillal indult Budai Egészségközpont mára az egyik legjelentősebb magántulajdonú egészségügyi intézménnyé vált Magyarországon: három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelései érhetők el 45 szakterületen. Az elmúlt két évtizedben csaknem 330.000 egyéni, vállalati és biztosítói ügyfél vette igénybe a központ privát járóbeteg szolgáltatásait. A több mint 10 milliárdos bevételű cég üzemelteti az Országos Gerincgyógyászati Központot is, amely évtizedek óta a magyarországi mozgásszervi gyógyászat megkerülhetetlen szakmai műhelye.

Az egészségközpont sikerét mindenekelőtt annak a páciens-központú minőségi szemléletnek köszönheti, amely nemcsak az orvosi munkát, hanem a teljes folyamatot meghatározza a bejelentkezéstől a tájékoztatáson és a fizikai környezeten át a betegjogok teljeskörű tiszteletéig.
Az ügyfelek biztonságát és az ellátás színvonalát standardizált minőségirányítási rendszer garantálja.

A Budai Egészségközpont eredményességének másik faktora a folyamatos innováció, amely a tulajdonosi stratégia központi eleme: éppúgy megjelenik az infrastruktúra és a műszerpark állandó megújításában, mint a nemzetközi kutatás-fejlesztési projektekben való részvételben, a munkatársak magas szintű továbbképzésében és a termékfejlesztésben.

Bár a járványhelyzet nagy kihívást jelent a magánegészségügyi szektorban, a Budai Egészségközpont lendülete nem tört meg: folyamatosan zajlanak a fejlesztések, melyek legújabb állomásaként a mára 70 ágyasra nőtt magán fekvőbeteg részlegben tovább bővül az elérhető szolgáltatások köre.
A gerincsebészet, az ortopédia és az általános sebészet mellett elindul az urológiai, a belgyógyászati, a tüdőgyógyászati és a baleseti sebészeti ellátás is. A páciensek biztonságát teljes nagykórházi szolgáltatási környezet: központi intenzív osztály, laboratóriumi és radiológiai háttér, illetve éjszakai és ünnepnapi orvosi ügyelet garantálja.

A középtávú tervek is ambíciózusak: 2021-ben a Királyhágó utcában új kórházi szárny építése kezdődik. A cél, hogy növekvő kapacitásokkal és a népegészségügyi szükségletekhez igazodva szélesebb fekvőbeteg szolgáltatási spektrummal fogadhassák a pácienseket – mindezt világviszonylatban is magas szakmai színvonalon, modern, XXI. századi körülmények között.

Forrás: Budai Egészségközpont

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search