Játékok kisgyerekeknek

0

gyerekjátékok építőkocka gyerekeknekMajd megfigyelitek a barátaiddal és a családoddal, hogy gyermeked a csomagolópapírnak jobban örül, mint a drága játéknak, ami benne van. A pszichológusok azt tanácsolják, hogy a kisgyerekeknek a lehető legegyszerűbb dolgokat ajándékozzuk.

A kisgyerekek egy olyan életszakaszban vannak, amikor igyekeznek felfedezni az őket körülvevő világot, és azt, hogy ők miként illeszkednek be abba. Az olyan játékok, amelyek sípolnak és csöngetnek, nem fogják érdekelni, inkább az olyant részesítik előnybe, amelyeket tudnak kezelni, és a kis agyukkal megértik működésüket.

Kockák

A kockák, a színes műanyagpoharak egymásra rakása sokkal szórakoztatóbb számukra, szeretik halomra rakni azokat, és izgalmas, ahogy eldől, majd szétesik az „építmény”.

Így tudomást szereznek olyan dolgokról, mint megtartás vagy a nyomás. Lassan rájönnek arra, hogy ha még egy kockát rátesznek a toronyra, akkor az felborul.

Ha az építőkockák más-más színűek, akkor megtaníthatod arra, hogyan csoportosítsa azokat színük szerint és a színek megnevezését is.
Amint a gyermek nagyobb lesz, vásárolhatsz neki olyan kockákat, amelyeken betűk vannak, így az olvasást is megtanulhatja.


Legó

Mostanság nagyobb méretekben is gyártanak legókat, így nem áll fenn a kockázat, hogy a gyermek befalja, de ha figyelsz rá, akkor a hagyományos Legóval is játszhat.

A legó alapelve az építés. Ahogyan egymásra rakja a darabokat, próbálván egy bizonyos formát kialakítani, fejlődik a kézügyessége és a formák felismerése, ami a memóriát is fejleszti.

Játék a színekkel

Válasz ki egy színt, és a lakásban található, megegyező színű kisebb tárgyakat gyűjtsd össze egy helyre, majd kérd meg a gyermeket, hogy ő is találjon olyan színű dolgokat. Játék közben többször is ismételd el az illető szín megnevezését, és kérd meg, hogy ő is mondja ki hangosan. Amint elvesz néhány tárgyat, akkor tegyél be más színűeket, és ha látod, hogy érti a dolgát, akkor vegyítsd össze a különböző színű darabokat.

Játék az alakzatokkal

Az alakzatokkal is hasonló módon lehet játszani, mint a színekkel. Ezzel a játékkal megtaníthatod a kicsinek az alakzatokat és azok neveit, gyarapítván ezáltal ismeretei mellet a szókincsét is.

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!