Férfi meddoség

0
férfi meddőségA férfi meddőség
legfőbb oka, hogy a szervezet nem képes egészséges ivarsejteket létrehozni vagy valamilyen elzáródás miatt a spermium nem tudja a petét megtermékenyíteni.

A férfi meddőség okai a következő csoportokba sorolhatók:
• a spermiumok termelésének és fejlődésének problémái
• a spermiumok mozgási képességének problémái
• a vezetékek elzáródása
• ejakulációs nehézségek.

Sok férfi szégyelli bevallani, hogy nemzőképtelensége hátterében termékenységi problémák állnak, mégis nagyon fontos, hogy alávesse magát egy termékenységi vizsgálatnak. A férfiak esetében majdnem ugyanazok a meddőséget kiváltó tényezők, mint a nőknél, különösen 35 év fölött.

Bár az ivarmirigyek csökkent működése (hipogonadizmus) és a hólyag felé történő magömlés elég ritka jelenség, mégis két olyan bántalom, melyek kapcsolatban lehetnek a nemzőképességgel. A spermiumokat megtámadó antitestek kifejlődése a szervezet immunrendszerének válasza az ivarsejtek ellen. Bár a férfiak esetében gyakoribb, ez a rendellenesség nőknél is jelentkezhet.

Az impotencia egy gyakori betegség a férfiaknál. Az egyszer esetben előforduló impotencia nem ok az aggodalomra, de ha hosszabb ideig jelentkezik az erekciós zavar, már komolyabb egészségi problémákra gyanakodhatsz, és fordulj orvoshoz.

Hormonális rendellenességek esetében, a tudomány mai állása melett, a kezelés már megoldott és a hiányzó hormonok pótlása vizsonylag egyszerűen megvalósítható. Veleszületett rendellenességek esetében azonban a probléma nemorvosolható. A megoldásra ebben az esetben csak a mesterséges megtermékenyítés vagy az örökbefogadás ad lehetőséget.

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!