Félelem a szüléstől

0

Félelem a szüléstől

A szüléstől rettegő nők hosszabban vajúdnak

Az ok szerintük az lehet, hogy a szorongó nők szervezete több adrenalint termel, ami akadályozza méhizomzatuk megfelelő összehúzódásait és a magzat kinyomását. Míg egy félős nő átlagosan 8 órát vajúdik, addig egy olyan, aki nem tart különösebben a szüléstől, 6 és fél óra alatt világra hozza gyermekét. A pontos átlagkülönbség 92 perc.

A kutatók több mint 2 ezer állapotos nővel töltettek ki pszichológiai tesztet, mindannyian terhességük 32. hetében jártak és első gyermeküket várták. Az eredmény alapján 7,5 százalékukat osztályozták egyértelműen szüléstől rettegőnek – jóllehet a nők ötöde fél a szüléstől. Náluk gyakrabban volt azután szükség epidurális érzéstelenítésre és császármetszésre. Megmutatkozott az is, hogy a félősebbek kevésbé hajlamosak konzultálni a bábákkal gondjaikról, így a segítség is mindig kissé késve érkezik.

Fontos megjegyezni, hogy a szüléstől félő nők nagy hányada gond nélkül világra hozza gyermekét” – idézte Samantha Salvesen Adamsot, a kutatás vezetőjét a The Daily Mail című brit lap.

 


MTI

Tetszett? Oszd meg!

Nem engedélyezett a hozzászólás.