Biztonságos hajfestés a terhesség alatt

0

Biztonságos hajfestés a terhesség alatt

Még nem készitettek egyetlen meggyőző tanulmányt sem arra nézve, hogy mennyire károsithatják a kémiai anyagok a magzat méhen belüli fejlödését, de mindennél fontosabb a biztonságod, ezért inkább óvatosan járj el ebben a témában.

Ha úgy döntesz, hogy folytatod hajad festését a terhesség és a szoptatás ideje alatt akkor a legjobb ha kozultálsz egy fodrásszal, hogy melyik lehetne számodra a lehető legjobb megoldás.

Mielőtt befestenéd hajad a terhesség alatt, olvasd el a következő tanácsokat:

1. Várd meg az első trimeszter végét. A legtöbb orvos és fodrász azt ajánlja hogy a terhesség első három honapjában ne kezeld magad kémiai tartalmú szerekkel, mindkettőtök biztonsága érdekében és azért is, mert nem lehet tudni milyen érzékeny lettél a kémiai gázokra. Ugyanakkor hajad megváltozhat a terhességed ideje alatt. Egyes nőknek sokkal több ősz hajszála lesz, másoknál az egész haj textúrája megváltozik. Az első trimeszter után már világos lesz számodra, hogy mi lehet a probléma.

2. Kerüld el annak lehetöségét hogy a kémiai anyag a fejbörödhöz érjen. Minden szakember helyeseli azt a gondolatmenetet hogy bármelyik festési folyamatban a kémiai anyagnak nem volna szabad a fejbőrrel találkoznia, megelőzvén a kémiai anyag bőrbe történő beszívodását. Tulajdonképpen ez nemcsak az első folyamatra értendő, mely általában erősebb és kontaktusba kerül a bőrrel.

3.
Probálj ki egy ideiglenes szint. Íme egy utolsó lehetőség, mely kötöttségmentes – színezőhab vagy egy színezőspirál. Az eredmény csak addig látszik, amíg megint megmosod a hajad és nem mérgező.

4. Válaszd a haj színezését. Ez a folyamat a haj egyes részeinek tartos festékkel ( tartalmaz oeroxidot és ammoniákot) való befestését jelenti, ugy hogy a szer ne érjen a fejbörhőz.

5. Ne hagyd magad becsapni a növényi eredetű festékekkel. Nem létezik egy olyan növényi eredetü festék sem mely biztonságos lenne a terhesség alatt.

6. Csökkentsd elvárásaidat a hajszínedet illetően. Bemenni a szépségszalonba négy hetente hajat festeni, nem reális. Beszélj a stylistoddal a hajápolásodat illetően és kössetek kompromisszumos megoldást.

Tetszett? Oszd meg!

Nem engedélyezett a hozzászólás.