A gyerek felkészítése a testvér érkezésére

0

második terhesség

A gyerek felkészítése a testvér érkezésére

Összegyűjtöttünk számodra 10 hasznos tanácsot, amelyek segítenek felkészíteni a gyereket az új családtag érkezésére.

1. Időben értesítsd a kicsit az új eseményről: öcsikéje vagy hugicája lesz! Semmiképp ne hagyd, hogy valaki mástól tudja meg a nagy hírt és próbáld meg minél jobban elmagyarázni neki, mit is jelent a család számára egy gyermek születése.

2. Amikor a gyerek megkérdezi: “Mikor jön a baba?” egy hasonló válasszal próbálkozz: “… majd tavasszal”. Akkor a gyerek könnyebben behatárolja magának az időt és felkészül a baba fogadására.

3. Válaszolj őszintén a gyermek kérdéseire – honnan jön a baba, tud-e majd enni, játszani, beszélgetni, stb.

4. Ne kerülj ki egyetlen kérdést sem és próbálj olyan választ adni, hogy könnyen érthető legyen a kicsi számára.

5. Készítsd fel az újszülött érkezésére és magyarázd el neki, hogy a kisbabának sok odafigyelésre és gondozásra van szüksége, hogy nagyra nőjjön és csak akkor játszhat majd vele kedvére.

6. Próbáld hozzászoktatni a baba jelenlétéhez – látogass el olyan barátokhoz, akiknek csecsemő korú gyermekei vannak és magyarázd el neki, hogyan kell velük bánni.

7. Szentelj rá elég figyelmet – ebben az időszakban a gyerek elhanyagoltnak érezheti magát, mert mindenki a baba születésére készül.

8. Mondd meg neki, hogy egy új családtag érkezése soha nem pótolhatja őt.

9. Készítsétek elő együtt a gyerekszobát - úgy fogja érezni, hogy többet foglalkoznak vele és alig várja majd, hogy láthassa kistestvérét.

10. Készüljetek fel az első találkozásra - válasszatok ki eggyütt egy üdvözlő ajándékot az újszülött számára és majd kapjon valamit a gyerek részéről is.

Tetszett? Oszd meg!

Nem engedélyezett a hozzászólás.