Vajon hogyan ünnepelnek a hírességek gyermekei?

 In Érdekességek a nagyvilágból, Szülők, párkapcsolat, családi élet, Ünnepek és szokások

Vajon meddig tartható fent a kisgyerekek előtt az a mítosz, miszerint a Mikulás vagy a Jézuska hozza az angyalkákkal együtt az ajándékokat? Örök dilemma, mikor világosítsa fel erről gyermekét a szülő, hiszen senki nem akarja elvenni idő előtt a kicsiktől azt a mesevilágot, amelyben biztonságban érezhetik magukat. Többek között ezt az érdekes témát is körbejárják a Nevelésünk titkai című kötet szerzői, akik kilenc vitathatatlanul sikeres és elismert hazai hírességgel készítettek mély interjúkat, Geszti Pétertől kezdve Gálvölgyi Jánosig.

Polgár Juditéknál soha nem volt arról szó, hogy a Jézuska hozza az ajándékot. “Nálunk gyerekkoromban nem voltak igazán ünnepek, elsősorban a versenyek miatt, amelyek épp a piros betűs napok köré szerveződtek.” – árulja el a kötetben minden idők legjobb sakkozónője. “Nálunk nem a Jézuska hozza az ajándékot, hanem a gyerekek tudják, hogy mi adjuk, azért, mert nagyon szeretjük őket.” – mesél az ünnepekhez kapcsolódó nevelési elveiről Judit.

Szulák Andrea viszont bármennyire szerette volna megőrizni a Mikulás és karácsony ünnepéhez kapcsolódó varázslatot, kislánya magától jött rá, hogy bizony nem a Jézuska hozza az ajándékot. “Rozina is ebben a mesében élt, amíg egyszer azt nem mondtam, hogy gyorsan feküdjünk le, mert itt a karácsony, az angyalkák feldíszítik a fát, mire megkérdezte: “azt a fát, ami lent van a pin­cében?” Szóval nem nekem kellett felvilágosítanom, elvenni tőle a varázslatot, hanem magától jött rá mindenre. De hitre nevelem.” – árulja el az énekesnő a Nevelésünk titkai című kötetben, ahol arról is beszél, miért nem fogad a mai napig bébiszittert gyermeke mellé.

 

polgar_judit_gyermekeivel_foto_jaksa_timea
Polgár Judit gyermekeivel
Fotó: Nevelésünk titkai – Jaksa Tímea
szulak_andrea_foto_galos_viktoria
Szulák Andrea
Fotó: Nevelésünk titkai – Gálos Viktória
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search