Ajándék ötletek 4-5 éves gyerekeknek

 In Ünnepek és szokások

Ötleteinkkel és összeállításunkkal megpróbálunk segíteni neked, hogy könnyeben választhass ajándékot a gyerek fejlettségének és érdeklődési körének megfelelően. Lássunk hát, milyen karácsonyi ajándék megfelelő egy 4-5 éves gyerek számára.

Karácsonyi ajándékok és játékok 4 éves gyerekeknek

Amikor a gyermek eléri a négy éves kort, egyre ügyesebben utánozza a dolgokat és hatalmas képzelőerővel rendelkezik; ezért olyan ajándékokat kell keresned számára, melyek fejlesztik utánzó készségét és képzeletét, mint például a babák, babaházak, kisautók és játék vonatok, szín- és formafelismerő játékok, a Lego-típusú építőkockák, a babaruhák és jelmezek, illetve a hintalóhoz vagy farmos játékokhoz hasonló utánzó játékok.

Ugyanakkor a négy éves gyerekek fizikailag is igen aktívak és látszólag a legtöbben határtalan energiával rendelkeznek, ezért ők nagyon szeretik a görkorcsolyát, a rollert, a T-ball termékeket és az alapvető szabadtéri játékokat és sportkellékeket, mint a kosárlabda, bowling vagy kerékpár.

A kis “művészek” számára készült rajzoló, festő és kézműves kellék is remek ajándék  lehet a legtöbb négy éves számára, hiszen most kezd kibontakozni a kreativitásuk. A nem mérgező festékek, az agyag, kifestők, lemosható filctollak, és más hasonló festő készletek, olyan ajándéktárgyak, melyeknek a szóban forgó korosztályú gyermekek nagyon örülnének.

A gyermek kedvenc televíziós műsorának DVD-je is remek ünnepi ajándék ötlet lehet, bár ezeket jó, ha a szülők is jóváhagyják, hiszen sokan nem bátorítják gyermekeiket a televíziózásra. Azonban egy felolvasott meséket vagy gyerekeknek szóló dalokat tartalmazó cd-vel, illetve egy diavetítővel és hozzá tartozó különböző mesékkel bizonyára sok örömet okozhatsz egy kisgyereknek.

gyerekek_bontják_a_karácsonyi_ajandékokat

Karácsonyi ajándékok és játékok 5 éves gyerekeknek

Az 5 éves gyerekek számára nagy vonalakban a négy évesek számára megfelelő játékokat lehet ajándékozni, néhány kivétellel: egy öt éves gyermeknek már fejlettebb a szem-kéz koordinációja és utánzó készsége, ugyanakkor öt éves korára megtanul a többi gyerekkel játszani; az ennél fiatalabb gyerekek általában a többiek mellett játszanak, nem pedig velük.

Az öt évesek jobban tudnak utánozni és egyre gazdagabb a képzeletük, így a babák (főleg az olyan játék babák vagy állatok, amelyek tudnak sírni vagy ugatni), babaházak, játék autók és vonatok, teáskészletek, jelmezek, babaruhák, illetve gyerek ékszerek, építőkockák, puzzle típusú kirakósok és egyéb képzelet- és ügyességfejlesztő játékok, remek ajándékok lehetnek számukra.

A többi gyerekkel való együtt játszást ösztönző játékok szintén megfelelnek ennek az életkornak. A klasszikus társasjátékok és kártyák remek választásnak számítanak, hiszen bátorítja a gyermekeket, hogy a többi gyerekkel vagy a családdal közösen töltésk az időt. Ugyanakkor a szabadtéri  játékok, mint a görkorcsolya, a roller, szánkó vagy bicikli szintén remek ajándék egy öt éves kisfiú vagy kislány számára.

Az öt éves gyerekek örülnek a festő kellékeknek és a különböző készleteknek, beleértve a különféle tárgyak díszítésére vagy készítésére szolgáló készleteket is, mint a nyomda vagy az egyszerű barkács- és gyöngyfűző felszerelések.

És a kedvenc televíziós műsorának DVD-jén kívül, az öt éves gyerekek már kedvelhetik számítógépes vagy konzoljátékokat is, de ezek mind olyan játékok, melyeket a szülőknek előre jóvá kell hagyniuk. Inkább válassz valamilyen sporteszközt a számára, mint az ugrókötél vagy kosárlabda.

kislány_és_karácsonyfa
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search