Új ételek bevezetése a baba étrendjébe: a zöldségek

 In Táplálkozás és diéta

zöldségek
A baba táplálkozása folyamatosan válik teljessé, elkezdődik a cumisüvegbe töltött tejjel, majd végül kiegészül a szilárd élelmiszerekkel.

Hogyan vezessük be a zöldségeket a baba étrendjébe?

A hat hónapos kisbabám imádja a gyümölcspüréket, de húzza az orrát, ha zöldségekről van szó. Hogyan bátorítsam arra, hogy szeresse ezeket a zamatos ételeket?

A babák ösztönösen szeretik az édes ízeket, mert az anyatej is tartalmaz cukrokat, szénhidrátokat.

Az anyatejtől való elválasztás első heteiben jó, ha megpróbálsz az étrendjébe bevezetni egy sor zamatos ételt, amilyenek a zöldségek és a gluténmentes gabonák (rizs, kukorica, köles).

Ez az első néhány hét fontos a baba ízlelésének kifejlesztésében.

Gyakran elfelejtjük, hogy a babák nem tudnak arról, hogy az édességeket rendszerint a főétkezések után fogyasztjuk, tehát ők a főétel után nem fogják várni a pudingot. Ez azt jelenti, hogy megteheted, hogy az édes ételeket később vezeted be az étrendjébe.

A gyümölcspüréknek nagy a tápértékük és a babák rendszerint örömmel megeszik. Megpróbálhatod a zöldségpüréket is.

Egyes zöldségek természetes cukrot tartalmaznak, ezeket használhatod keverékben, hogy bátorítsd a babát arra, hogy a zöldségeket fogyassza, különösen, ha szereti az édeset. Próbáld ki a paszternákot, a cukorrépát, a sárgarépát, az édeskrumplit.

Hogy a hozzátáplálás változatos legyen, a gyümölcsöket zöldségekkel keverheted, például a sárgarépapürét főtt vagy áttört almával, vagy az összetört édes krumplit jól megfőzött lencsével. Egy könnyen elkészíthető étel, különösen, ha épp nem otthon vagytok, a banánpüré avokádóval, ez tápláló és könnyen fogyasztható.

Ne felejtsd el, hogy a babának készített ételekbe nem kell cukrot tegyél, esetleg csak akkor, ha savanyúbb gyümölcsökből készült, mint például a szilva vagy a rebarbara.

Mit igyon a kisbaba?

Az innivalóra alternatíva: jobb, ha vizet adsz neki gyümölcslé helyett, kivéve, ha vegetáriánus étrenddel szeretnéd felnevelni. Ebben az esetben az ételek narancslével való hígítása segíthet a máj működésének (a máj nehezebben birkózik meg a zöldségekkel, mint a hússal).

Ha szeretnél kifejezetten gyerekeknek készült innivalót vagy gyümölcslevet, győződj meg arról, hogy kellőképp fel vannak oldva (egy rész gyümölcslé 10 rész vízhez) és hogy egy csészéből adod, nem a cumisüvegből, ebédidőben. Ez óvja majd a baba fogait.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search