Tojástartóból készített virágok

 In Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak

tojástartóból virágNem is gondolnánk, hogy az egyszerű, mezei tojástartóból milyen mutatós, színes virágokat lehet készíteni némi kreativitással és kézügyességgel. Egy kis, közös családi “csináld magad” program…

Kor: 3 év felett

Elkészítési idő: 1-2 óra között

Hozzávalók:

  • tojásos doboz
  • színes papír (zöld, piros, sárga, rózsaszín és kék), temperafesték vagy tojásfesték
  • hobbiragasztó
  • olló
  • befőttesüveg
  • szívószál
  • díszítéshez, ami kéznél van pl. csillámpor, filctoll, flitterek, tollak stb.

Útmutató az elkészítéshez:

1. A tojásos dobozt vágjuk fel darabjaira. A nagyobb gyermekek el tudják vágni akár maguk is, de a kisebbek egész biztosan segítségre szorulnak az olló kezelésében, mivel a kemény tojástartó dobozt nem könnyű átvágni az ollóval.

3. Tanítsuk meg a gyermeket, hogyan alakítsa át a dobozt virágokká. Mutassunk neki több lehetséges megoldást is. Lehet tölcsérszerű, tulipán formájú, széles margaréta alakú virágokat is megálmodni és kivágni. A virágok legegyszerűbb színezési módja, ha tojásfestékben fessük meg, vagy temperával, ecsettel pingáljuk ki. Az előbbi megoldás kicsit természetesebb, plasztikusabb hatást kelt. Napraforgónak pl. fessük a celladarabkát sárgára, a közepét pedig fessük feketére.  Aki szereti a csillogó, feltűnő dolgokat, az használhat a díszítéshez csillámport, tollakat, flittereket is.

7. Használjunk szár gyanánt zöld szívószálat: lyukasszuk ki a tojásvirágok alját, majd a szívószálak tövét kenjük be hobbiragasztóval, majd nyomjuk a tojásvirágok aljába készített lyukba.

10. Már csak a vázába helyezés van hátra. Egy dekoratív, hosszúkás befőttes/lekváros üveg tökéletes a célra. A karcsú üvegnyakat ékesíthetjük egy szép szalaggal is, amit szintén hobbiragasztóval tudunk rögzíteni.

Kész az örökzöld virágcsokor.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Apák napi kreatív ajándék ötletek