Kreatív karácsony

 In Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak
kézlenyomat koszorú Kézlenyomat koszorú

Egyszerűen elkészíthető ünnepi ajtódísz, amely szó szerint gyermeked “kezét dicséri” majd. Zöld színű vastagabb papírlapon rajzold körbe csemetéd kezét, vágd körbe, majd a műveletet ismételd meg legalább 10-12x. A lenyomatokat tűzd össze kör alakban és közösen díszítsétek fel.

Fotó: Tom Magliery / flickr

papír csillagok Színes papír csillagok

A papírcsillag meglepően könnyen elkészíthető karácsonyi dekoráció, csupán néhány ollóvágás, csavarás és ragasztás szükséges hozzá. Akár színes csomagolópapír hulladékból is készülhet, és a legkisebbek is szívesen részt vesznek az alkotásban.

A részletes leírást itt olvashatod: Karácsonyi papír csillagok

Fotó: Elizabeth Gomm / flickr

 

girland Karácsonyi girlandok

Füzérek készülhetnek szinte bármiből – a lényeg, hogy minél hosszabbak és egyediek legyenek. Kérd meg gyermekedet, hogy a segítségeddel készítsen papírból hópihéket, csillagokat vagy más karácsonyi figurákat, majd sorban fűzzétek fel őket. Girland persze nem csak papírból, hanem akár mézeskalácsból vagy pattogatott kukoricából is készülhet – így nem csak mutatós, hanem finom is lesz az ünnepi dekoráció!

Fotó: the green gables / flickr

szegfűszeggel díszített narancs Illatos narancs-figurák

A konyhai sürgölődés, nagy sütés-főzés általában a gyerekek számára is izgalmas kaland, hiszen így nem csak az ünnepi szokásokkal, hanem annak illat- és ízvilágával is megismerkedhetnek. Készítsetek jópofa narancs-figurákat szegfűszegek segítségével, hogy az egész lakásban érezni lehessen a karácsonyi hangulat aromáját.

Fotó: Wendy Piersall / flickr

egyedi mézeskalács Egyedi mézeskalács

Mézeskalácsot készíteni nem akkora ördöngösség, és talán jobb nem is ragaszkodni a megszokott karácsonyi motívumokhoz. Hagyd, hogy gyermeked maga dönthesse el, hogy milyen alakúra szaggatjátok a tésztát, majd a díszítés oroszlánrészét is bízd inkább a kicsi fantáziájára. Így igazán egyedi, és persze számára is kedves finomságok készülnek!

Tippeket az elkészítéshez itt olvashatsz: Mézeskalács recept

Fotó: pixelthing / flickr

 

Ha már készítettetek ünnepi dekorációt, vagy van valamilyen egyedi ötletetek, akkor bátran küldjétek be (fotóval együtt) a kapcsolat@csaladivilag.hu címre, mert közzétesszük Kreatív rovatunkban!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search