Tippek a babaszoba berendezéséhez

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet

 

Tippek a babaszoba berendezéséhez

A terhesség harmadik trimeszterére az anyuka túl fáradt ahhoz, hogy az üres hely rendezésének örüljön, ami majd otthonként fogadja a kis jövevényt. Az újdonsült szülőknek ajánlott, hogy már akkor eltervezzék a gyerekszobát, mikor megtudják, hogy gyermekük lesz. Itt olyan ötleteket találsz, melyek majd segítenek a gyerekszoba berendezésében.

Bababútor vásárlási tanácsok

1. Válassz tematikát és megfelelő színeket! Ha még nem tudod a baba nemét, akkor úgy tervezed a babaszobát, hogy az fehér maradjon, szülés után majd színezheted kedvedre, vagy válassz semleges színt: zöldet vagy narancssárgát.

2. Keress az interneten különböző márkájú gyermekbútorokat, mint pelenkázó, kiságy, babakocsi, komód. Így könnyebben tudsz majd dönteni, hogy mit is szeretnél, és látni fogod, mik közül válogathatsz.

3. Egy dolgot tarts szem előtt: nagyobb összegeket tartósabb dolgokra költs, mint a kiságy, pelenkázóasztal, gyerekkocsi, és inkább spórolj a többi kiegészítőn.

4. Mikor babakocsit választasz, előbb el kell döntened, milyent szeretnél, mielőtt márkákban gondolkodnál. Miután eldöntötted, milyen célokat fog szolgálni, már sokkal könnyebb lesz választani. Nagyon nehéz megfelelő gyerekkocsit vásárolni, hiszen annyi féle modellt találsz majd, amiből válogathatsz!
Ím,e miket végy figyelembe babakocsi vásárláskor:
• futni szeretnél majd a gyerekkocsival, vagy csak sétákra használod majd?
• szeretnél bevásárlásokra is járni vele?
• szeretnél nagy csomagteret?
• szeretnéd ha beférne az autó csomagtartójába?

5. Miután minden bababútort kiválasztottál, a következő lépés a berendezés. Válassz gyönyörű festményeket, fából készült nagy betűket, fényképkereteket és más tartozékokat, amelyek megvilágosítják a szobát.

6. Nem szükséges babafigyelőt vásárolnod, de hasznos, mert megnyugtat majd téged. Aszerint válaszd ki, hogy milyen célokra fogod felhasználni. Ha sokat fogod cipelni magaddal, akkor hordozhatót vásárolj.

7. Az kiságyat válaszd ki a baba méreteit és növekedését figyelembe véve. Fontos, hogy a kiságy legyen jól megépítve, mert ezen a helyen fog a kisbaba alegtöbb időt tölteni.

8. A baba ágynemű szintén költséges lesz, azonban könnyen találsz aranyos és divatos modelleket. A legtöbb gyermekágy és mózeskosár hagyományos ágyneművel van berendezve. Jó ötlet, ha csak az elengedhetetlen dolgokat vásárolod meg kisbabádnak, a többit hagyd későbbre.

9. A mózeskosár csak az első 4 hónapban hasznos gyermeked számára. Amikor elkezd mocorogni benne, eljött az ideje, hogy ágyba fektesd. Tehát pénztárcádhoz képest válassz kosarat és csak abban az esetben vásárold meg, ha feltétlen szükségét érzed. Egy autóban is használható babahordozó jobb befektetés lehet.

 

Fotó: Kenziepoo  / Flickr

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search