Táplálkozási tanácsok egy problémamentes terhesség érdekében

 In Táplálkozás és diéta

 

 

egészséges táplálkozás terhesség alatt

Táplálkozási tanácsok egy problémamentes terhesség érdekében

A terhesség alatt az aranyszabály nem az, hogy kétszer többet egyél, hanem hogy kétszer gondold át, hogy mit. Fogyassz sok B9-vitamin (folsav) tartalmú növényi alapú élelmiszert, amit zöldségekben és gyümölcsökben találsz.

Naponta kétszer fogyassz gyümölcsöt és zöldséget. Ezek nagyon fontosak a terhesség azon szakaszában, amikor az embrió idegrendszere kialakul.

Ugyanakkor egyél álatti eredetű fehérjéket, amit húsból, tojásból és halbol nyerhetsz, valamint növényi eredetű fehérjéket, amik a szárított zöldségekben, gabonafélékben, kenyérben vagy rizsben találhatók. Ezek a tápanyagok jó hatással vannak az anya izomzatára, és elősegítik a magzat fejlődését. Reggel, délben és este válassz kalciumban gazdag ételeket, amelyek elősegítik a baba csontrendszerének alakulását.

Hogy problémamentes legyen a terhességed, válaszd az Omega 3 telítetlen zsirsavakban gazdag ételeket. Ezeket számos halfaj tartalmazza, mint a lazac, tonhal, szardínia és a makréla. Ugyanakkor találhatóak dióbélben, mandulában és mogyoróban is. Õk részt vesznek a magzat agysejtjeinek kialakulásában, és elősegítik az agy jó vérkeringését. Később ezeket a nyomelemeket a baba megtalálja az anyatej tartalmában.

Ismételten felhívjuk a jövendőbeli anyukák figyelmét, hogy a fertőzések elkerülése érdekében jól mossák meg a salátákat és más nyers növényeket, és kerüljék el azt, hogy máshol táplálkozzanak, mint otthon. Röviden: minden, ami a földből nő, veszélyforrást jelenthet a babák számára.

Hogy elkerüld a lisztéria-fertőzést és a vele járó rossz következményeket, semmi esetben ne fogyassz nyers vagy füstölt húst, kolbászt, nyers tejet, nyers tejből készült túrót. Inkább válaszd a jól felfőzött vagy hőkezelt termékeket. Tarsd ezeket figyelmedbe terhesség alatt!
Kövess egy egyensúlyozott tápálkozást ! Ez fontos számodra és a kisbaba számára is!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search