Tanácsok a szülés utáni fogyáshoz

 In Táplálkozás és diéta

fogyás szülés után

Tanácsok a szülés utáni fogyáshoz

1. Használj olivaolajat vagy párold az ételeket. Igaz hogy nem lesz annyira ropogós, de a vitaminok és ásványi anyagok jobban megmaradnak az ételben.

2. Kezdd a napot egy pohár vízzel és egy kis citrommal. Egyszerűnek tűnhet, de eltávolítja a mérgeket és pluszenergiával tölt fel.

3. Mozogj! Kezdj minden napot egy rövid, 20-30 perces sétával, ez jelentősen hozzásegít majd a terhesség alatt felszedett súlyfelesleg eltüntetéséhez.

4. Egyél fűszeres ételeket. A fűszeres ételek fogyasztása gyorsítja az anyagcserét, ezáltal hamarabb ég a testedben felhalmozódott zsír is. Ha problémáid adódnak a gyomorsavval, légy óvatos a csípős dolgokkal és fokozottan figyelj oda a megfelelő egyensúly megtartására.

5. Értékeld az éhségérzetedet egy 1-től 10-ig terjedő skálán. Egyessel jelöld az enyhe éhségérzetet, míg tízessel a kínzó éhséget. Soha ne várd meg, amíg teljesen éhes leszel, inkább többször és kisebb adagokat fogyassz.

6. Döntsd el, hogy csak az előre meghatározott étkezésekkor eszel, és nem amikor megkívánsz valamit.

7. A zöld tea szintén segítségedre lehet a szülés utáni fogyás idején. Napi 4-5 csésze elfogyasztásának nem csak hidratáló hatása van, de kiválóan méregtelenít is és telítettségérzetet biztosít neked.

8. Takarítsd ki a házat! Lehet, hogy nem éppen kellemes időtöltés, de a takarítás segít óránként akár 300 kalóriát elégetni, ráaadásul ezáltal az otthonod is ragyogni fog.

9. Táplálkozz kiegyensályozttan! A diéta időszakában minden étkezés során az elfogyasztott ételek kb. fele zöldségből kell álljon, a másik fele pedig sovány hús, hal és valamilyen szénhidrtát legyen.

10. Jól rágd meg az ételt! A tápláléknak hosszú utat kell megtegyen a gyomorig, ezért sokszor valójában hamarabb jóllaksz, mint hogy telítettség érzésed legyen. Az alaposan megrágott étel az emésztést is megkönnyíti.

11. Fogyassz sok gyümölcsöt! Ahányszor csak ropogtatni szeretnél valamit, egyél meg egy gyümölcsöt. Azonkívül, hogy sok benne a vitamin, a legtöbb kevés kalóriát is tartalmaz. Ne rágj rágógumit, amikor éhes vagy, mert az megnöveli a gyomorsavat és csak felerősíti az éhség érzetét. Az olyan egzotikus gyümölcsök, mint az ananász és a mangó, nagyszerűen védenek a narancsbőr ellen, és égetik a zsírt is.

12. Kényeztesd el magad! Egyhetes diéta után egyél meg egy süteményt. Az a cél, hogy egy egészséges életmód felé haladj, és hogy csökkentsd az egészségtelen ételek fogyasztását, nem pedig az, hogy teljesen kizárd az étrendedből az édességet.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search