Tanítsd meg gyermekednek az óra használatát!

 In A gyermekek fejlődése, neveléseAmikor a gyerek már ismeri a számokat és az alapvető számtant, vagyis 6-8 éves korában már elkezdhetitek az óra tanulását. A legjobb módszer ezen cél elérése érdekében egy jópofa óra vásárlása a gyerek részére.

Ismertesd meg vele az óra összetevőit és játszatok különböző játékokat, melynek segítségével megtanulhatja az órát.

Az alábbi tippek segítségével könnyebben megtaníthatod gyermekednek az óra használatát és a pontos időt:

1. Vásárolj egy olyan órát, mely elbűvöli a gyereket. Kulcsfontosságú az, ha meg akarsz valamit tanítani a gyereknek, hogy kedvelje a bizonyos dolgot. Izgatott lesz, ha órája kedvenc rajzfilmfiguráját vagy állatát ábrázolja és élénk színekben pompázik.

2. Hangsúlyozd az óra ismeretének fogalmát mint egy kimagasló, nem pedig kötelező eredményt. Nyomatékosítsd, hogy ő növekedésben van, és mint minden nagylánynak, illetve -fiúnak, neki is ismernie kell a pontos időt.

3. Magyarázd el neki, hogy a nagy mutató a perceket, a kicsi pedig az órát mutatja. Ha problémát jelent, hogy ezt észben tartsa, mondd neki, hogy: “Több perc van, mint óra, épp ezért a perceknek nagyobb ívre van szükségük."

4.
Ismertesd meg vele a  számokat, amelyek az órán találhatóak. Magyarázd el neki, hogy 60 másodperc után (vagy miután a harmadik, a legvékonyabb mutató teljesen körbemegy) egy újabb perc kezdődik.

Amikor a gyerek már tudatában van a másodpercek sorrendjével, kezdheted magyarázni, hogy a percekből hogyan alakulnak ki az órák. Bizonyosodj meg, hogy különbséget tud tenni a percek és másodpercek között.

5. Kérdezd meg naponta a gyermektől, hogy hány óra van (mennyit mutat a kis, illetve a nagy mutató). Dicsérd meg minden alkalommal, amikor helyesen válaszol, esetleg jutalmazd meg valami aprósággal. Ha hibázik, javítsd ki és dicsérd meg a próbálkozásért!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search