Napszemüveg gyerekeknek

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

Sok gyermek egyszerűen imádja a napszemüvegeket, mivel azok színes keretesek, vagy rajzfilmfigurákkal vannak díszítve –  emellett pedig úgy viselhetik, akárcsak a felnőttek. A napszemüvegek legfőbb érdeme viszont az, hogy a perzselő nyári napokon megvédik a szemet a napsugaraktól. Nem kell sokat költekezni, az olcsóbb modellek is jók lehetnek, azonban van néhány szempont, amelyet érdemes figyelembe venni.

 

A legjobb gyermek napszemüvegek

A gyermekek számára rendeltetett napszemüvegek kitűnő védelmet biztosíthatnak. Szemeik érzékenyek a napsugarakra, a kis kalapok árnyéka pedig némi védelemmel is szolgálhat számukra, de a minőségi napszemüvegeknek ez a rendeltetésük.
Napszemüveg vásárláskor,történjen az gyermek vagy felnőtt számára, a következő szempontokat kell figyelembe venni:

? Legyen ellátva UV 400-as címkével!

? A 4-es kategória nyújtja a legmagasabb fokú védelmet, de már a 3-as kategória is ideális nyári viseletnek.

? Tartalmazzon a csomagolás egy olyan nyilatkozatot, amely szerint a megvásárolt szemüveg 100%-os védelmet biztosít az ultraibolya sugarakkal szemben.

? Olyan napszemüveget válassz, amely elég nagy ahhoz, hogy a szem külső részét is védje.

 

napszemüveges gyerek
Napszemüveges gyerek

 

A szem védelme

Ha a szem közvetlen vagy közvetett módon (a homok, víz, vagy hó által visszavert sugarak) van kitéve az ultraibolya sugarak hatásainak, azok ideiglenes vagy maradandó sérüléseket okozhatnak. A megfelelő szűrő nélküli termékek megvédik a szemet egy bizonyos pontig, mivel az üveg rendelkezik ilyen tulajdonsággal, de a legajánlatosabb speciális szemüveget vásárolni.

Az újszülötteket nem szabad közvetlen napfénynek kitenni, míg a nagyobb gyerekek viselhetnek napszemüveget. Azonban mindenkit figyelmeztetni kell a napsugarakba való nézés veszélyeire, mert ez maradandó sérüléseket okozhat a szemben.

 

Az olcsó napszemüvegek

Sok olcsó napszemüveg 100%-os védelmet ígér az ultraibolya sugarak ellen. Az ár nem garancia, amikor a biztonságról van szó. Léteznek azonban jó napszemüvegek is alacsony áron. A gyermek napszemüvegek bárhol elérhetőek, az interneten is akár. Az online gyermek áruházakban a napszemüvegeket általában korcsoport szerint árulják.

Léteznek kisbabák számára kifejlesztett napszemüvegek is, melyeknek szárait egy gumi fogja össze, hogy a szemre lehessen rögzíteni. Gyermekek esetében, általában két korcsoport számára léteznek ilyen termékek: 0-2 éves korig, illetve 3-5 éves korig.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search