Mi állhat a kóros soványság hátterében? – kérdés-válasz

 In Családi élet, párkapcsolat, hobbi - kérdések

Kérdés:

22 éves vagyok, és azzal fordulok Önhöz, hogy két kisfiam van, de minden szülésnél 48 kg-mal kezdtem, sikerült feltornázzam 65 -67 kg-ig, majd a szülés után két-három nap múlva újra 41 kiló voltam. Nem dohányzom, nem vagyok ideges típus, eszem rendesen, voltam vérvételen, de semmi bajom. Nem jó ez a súly, a 41 kg, mert semmi lélekerőm, nincs mintha csuklanék össsze állandóan. Mit tehetnék, hízni szeretnék – de nagyon. Vitaminokat is szedtem, semmi eredménye nem volt, zsíros ételeket eszem, a maximum 1 kg hízás egy hónap alatt, de az ritka!!! Előre is köszönöm szíves figyelmét és türelmét!!! Nagyon várom válaszát!!
Karolina

Válasz:

Kedves Asszonyom! Amennyiben Önnek kóros soványsága van – amiről akkor beszélhetünk ha 18,5-es testtömegindexe. ( BMI= testsúly kilogrammban osztva a méterben mért testmagasság négyzetével ) A probléma feltehetően nem nőgyógyászati kivizsgálást igényel, elsősorban. Elképzelhető az anorexiás eredet is. Javasolnám, hogy mihamarább keressen fel egy belgyógyászt!

Dr. Steierhoffer György

Figyelem! A válaszok tájékoztató jellegűek. A CsaládiVilág.hu nem vállal semmilyen felelősséget a válaszok tartalmáért, a megfelelő szakemberrel történő személyes konzultációt nem helyettesíti.

Kérdezz Te is a szakértőktől vagy a CsaládiVilág.hu látogatóktól >> 

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search