Kertészkedj együtt gyermekeddel!

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

kertészkedés gyerekekA kertészkedés egy örömteli kaland lehet mindadig, míg a gyerekek meg nem jelennek a kertben. Õk rövid idő alatt átalakíthatják ezt a békés és harmonikus tevékenységet egy nagyon untató foglalkozássá. Ugyan egyes feladatokat nem tudnak elvégezni, de vannak olyanok, amelyekben viszont kitűnőek. A következő ötletek gyermeked boldogságat és a te kikapcsolódásodat biztosítják a kertészkedés idejére:

Magok ültetése

A virágmagok szétszórása épp olyan fontos, mint azon hely kiválasztása, ahol termeszteni akarod őket. Jól szét kell szórnod a magokat, hogy a virágok egymástól elférjenek, hacsak nem épp össze akarod zsúfolni őket.

A gyerekeknek olyan természetes a magok szétszórása, mintha erre születtek volna, és még szórakoztatónak is találják ezt a kis feladatot! A magokat akár körben is szétszórhatják, úgy forogva maguk körül, mintha csak varázsport szórnának szerteszét. Játékot csinálva a kerti munkából, a gyerekek is szívesebben segítenek majd.

Növények öntözése

A növényeknek több vízszükségletük van, mint amennyit egy eső által kapnak. Míg az öntözés fontos feladat, addig a gyerekek is élvezettel elvégezhetik. A gyerekek sokat tanulhatnak a felelőségről már életük eme törékeny korszakában is. Gondoskodva a növényekről, megtanulják hosszútávon, hogy vigyázzanak valamire, még ha nincs is kedvük hozzá. Fontos lecke lesz számukra egy locsoló cipelése virágról virágra, és ez megmutatja nekik, hogy mit jelent felelősnek lenni.

Konyhakerti növények ültetése

A tradicionális növényekkel ellentétben, melyeket azért ültetnek, hogy csodálni lehessen őket, a konyhakerti növények nagy attrakciók lehetnek a gyerekek számára. Semmi sem okoz nagyobb elégedettséget, mint ételt termeszteni saját kertedben. Az ehető növények ösztönzik majd gyerekeidet, hogy megvigyázzák azokat. Paradicsom, bab, paprika és más haszonnövények termesztéset választva, a kisgyerekek ismereteket szerezhetnek arrol, hogy hogyan kell saját magadnak megtermelni az ételt, és emellett azon tápanyagokhoz is hozzájutnak, melyek fejlődésükben oly fontosak.

Kerti tevékenységek gyerekeknek

Sokan tartják a kertészetet egy pihentető és sok jó élménnyel teli aktivitásnak mindadig, míg meg nem jelennek a kisgyerekek. Õk nehezebbé teszik a dolgok menetét, hamar megunják és minden másban akarnak segédkezni. Tönkretehetik ezt a foglalkozást, de csak addig, míg fel nem fedezed, hogy mivel tudnád lekötni a figyelmüket.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search