Kertészkedés a terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

Kertészkedés a terhesség alatt

Ha virágokat akarsz ültetni, és kertben tölteni az idődet, ajánlunk neked néhány óvintézkedést, amelyet minden terhes nőnek be kell tartania: sok vizet igyál, viselj kalapot és csak kora reggel vagy késő este dolgozz, amikor már nincs olyan nagy meleg. Ha terhesség alatt dolgozol a kertben, az ilyen egyszerű szabályok fontosak az egészségre nézve!


Veszélyek a kertben

A terhes nők, akik kertészkedéssel foglalkoznak, két dologra kell odafigyeljenek: a toxoplazmózis veszélyeire és a vegyi rovarirtók használatára.

A toxoplasma egy olyan parazita, amely a hüllők, a madarak és az állatok, főleg a macskák során kerül az emberi szervezetbe. Ugyanakkor, ha mosatlan gyümölcsöket vagy zöldségeket, vagy főtlen húst eszünk, ez a baktérium a szervezetünkbe kerülhet.

Egyes állatoknál ez a parazita az ürülékükben is jelen van, ezért fontos, hogy a terhes nők ne érintkezzenek az ürülékkel sem a kertben, sem amikor a macska dobozát ürítik ki. Ha a kertben dolgozol, könnyen megfertőződhetsz.

A parazita spórái a talajban élnek, ahová az állatok ürüléke által kerülnek be. A toxsoplasmával való fertőződés a terhesség elvesztéséhez vezethet, a magzat meghalásához, vagy az újszülött megfertőzéséhez, amely során olyan betegségei lehetnek, melyek az agyat, a hallást vagy a látást érintik.

A legtöbb ember számára ez a parazita nem jelent veszélyt, mivel már ki voltak téve ennek a veszélynek, és immunisnak bizonyultak vagy egyáltalán nem voltak tünetei.


11 óvintézkedés, amit mindenképp be kell tartanod

A kertészkedés terhesség alatt kellemes perceket szerezhet a számodra, ha betartasz néhány óvintézkedést, hogy megelőzd a gondokat:

1. Viselj kesztyűt, amikor kint dolgozol, ha lehetséges, gumikesztyűt.

2. Egy nagy kalapot viselj, amely eltakarja a fejed és az arcod, és használj napvédő krémet.

3. Mosd meg jól a kezed, miután befejezted a kerti munkát. Vigyázz, hogy ne érintkezzen a kezed a szemeddel, a száddal vagy az arcoddal kézmosás előtt.

4. Ne egyél semmit egyenesen a kertből. Minden terméket meg kell mosni fogyasztás előtt.

5. Sok vizet igyál. A szabadban való munka nyáron dehidratációhoz vezethet, ezért fontos, hogy a kertészkedés előtt, alatt és után is sok vizet igyál.

6. Gyakran tarts szünetet. Így nem fogsz nagyon elfáradni és következő reggel nem fogsz fájdalmakkal ébredni.

7. Találj egy helyzetet, ami kényelmes akár ülsz, akár térdelsz. Ha nem kényelmes a testhelyzeted, változtass.

8. Hagyd a nehezebb munkákat mások számára, főleg a bonyolultabbakat vagy a nehéz zsákok cipelését. Ne végezz olyasmit, amihez nagy erőfeszítés kell.

9. Ha vegyszereket használsz a kertedben, olvasd el és tartsd be a használati utasítást, és aeroszolos permetezőt használj, mivel kevesebb permetet bocsát ki, amit te belélegzel.

10. Tájékozódj, mielőtt nekifogsz a munkának, és így megelőzöd, hogy mérgező növényekkel dolgozz.

11. Jó lenne, ha megöntöznéd a kertet, mielőtt nekifogsz a munkának, és így lecsökkented a megfertőzött por belélegzését.

 

kertészkedés terhesség alatt
A kismamák számára nagyobb odafigyelést igényel
a kertészkedés!

 

Válaszd a biót!

A terhesség a megfelelő időszak, hogy kipróbáld az bio kertészkedést. A biokertekben nem használnak műtrágyát, sem rovarirtókat. Csak természetes trágyákat és rovar-elűző módszereket kell használni.

Ha ezt az utat választod, akkor csökkented a veszélyeket, amelyeket a vegyszerek idéznek elő, és amelyek komplikációkat okozhatnak a terhes nőknél. Akár babát vársz, vagy akár nem, az a legjobb, ha rovarirtók nélkül gondozod a kerted. Ezért új módszereket kell keresned, biztonságosabbakat, hogy féken tartsd a kártevőket. Fontos, hogy megtedd most ezt a lépést, és így felkészülsz arra a napra, amikor a gyereked fog a kertben játszadozni.

Örökítsd meg a terhesség időszakát!

Amíg a szabadban töltöd az idődet, kitalálhatsz egy kreatív dolgot, amellyel megörökítheted a terhességed pillanatait, például ültethetsz egy fát, készíthetsz egy albumot magadról, amint a kertben dolgozol, ültethetsz kék és rózsaszín virágokat, vagy írhatsz valamit egy padra vagy egy kőre.

Használd ki ezt az időszakot, és örülj a csendnek és békének, amint a kertben dolgozol. Hamarosan a szél susogása a fák között a gyereked sírásával fog összekeveredni.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search