Ikrek egyforma ruhákban. Érvek és ellenérvek

 In Lélek és pszichológia

ikrek

Ikrek egyforma ruhákban. Érvek és ellenérvek

Amikor felteszed magadnak a kérdést, hogy egyformán szeretnéd-e öltöztetni iker gyermekeidet, egyéni stílusukra és egyéniségükre is figyelned kell. Sokszor kisebb gyerekek esetében a szülő természetesnek tartja, hogy azonosan öltöztesse őket. De vajon jó-e ha egész kicsi koruktól kezdve egyforma ruhába járatják az ikreket?

Amikor az ikrek egyformán vannak felöltöztetve, az emberek hajlamosak őket egységekként kezelni, nem pedig különböző egyénenként.

Az eltérő öltözet hozzásegíti a barátokat, tanítókat és nagyszülőket, hogy megkülönböztessék őket. Némelyik anyuka épp azért öltözteti eltérően az ikreket, hogy segítsen másoknak megkülönböztetni őket.

Minden gyermek saját személyiséggel, érdeklődéssel és tehetségekkel rendelkezik. Bár az emberek kívülről egyformáknak látják őket, belsőleg nagyon különbözőek lehetnek egymástól. Ha egyformán öltözteted az ikereket, ez kihathat a személyiségük fejlődésére. Szerencsére, a gyerekek személyisége sokkal többet jelent, mint öltözködésük.

Nem a ruha teszi az embert, sem az ikreket. A szülők időt és energiát kell fordítsanak ikergyerekeik megismerésére, azonosítaniuk kell személyiségüket és jellegzetes tulajdonságaikat.

Függetlenül attól, mi a véleményed az öltözködésről és a személyiségről, néha elkerülhetetlen, hogy egyformán öltöztesd az ikreket. Előfordulhat, hogy a nagyi egyforma pulóvert ajándékozott nekik a karácsonyi közös fényképhez, vagy egyszerűen nem tudtál ellenállni, hogy első születésnapjukon ugyanolyan ruhácskát adj rájuk. Ezek különleges alkalmak, tehát ha néhanapján egyformán is öltözteted az ikreket, az semmilyen káros hatással nem bír a személyiségük fejlődésére.

Továbbra is figyelj a gyerekek érdeklődési körére, próbáld meg egyénileg megismerni, és akkor jól fogja érezni magát a bőrében, függetlenül attól, épp milyen ruhát visel.

A szakemberek azt javasolják, hogy egész korai idõszaktól kezdve az ikreket ne öltöztessük egyformán, hanem inkább hasonló, de más-más színű vagy szabású ruhát válassz, hogy ezáltal kialakítsák a saját stílusukat, egyéniségünet és színvilágukat.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search